Constantin: Premierul face toate eforturile pentru a identifica o majoritate care să susțină acest Guvern

Premierul face toate eforturile pentru a identifica o majoritate parlamentară ca să susțină Guvernul, așa cum a făcut tot posibilul să păstreze USL, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, președinte al PC, miercuri, întrebat dacă este la curent cu discuțiile purtate între premierul Victor Ponta și senatorul Călin Popescu-Tăriceanu.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 18:04
Constantin: Premierul face toate eforturile pentru a identifica o majoritate care să susțină acest Guvern

„Nu. Eu pot să vă spun un singur lucru. Premierul României este, evident, și președintele PSD, a făcut tot posibilul să păstreze cea mai puternică alianță de după 1990, Uniunea Social Liberală. Astăzi, premierul României face toate eforturile pentru a identifica o majoritate parlamentară care să susțină acest Guvern „, a declarat președintele PC într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Constantin a adăugat că, în opinia sa, mesajul cel mai important care trebuie transmis către cetățeni este acela că, „deși nu mai sunt patru partide, sunt trei partide care-și continuă programul de guvernare, același program de guvernare, și își asumă responsabilitatea aducerii la îndeplinire a tuturor obiectivelor pe care le-am propus sub formula USL”.

„Toate angajamentele, nu numai din campania electorală, toate angajamentele pe care le-am asumat în Parlamentul României vor fi duse la îndeplinire, fie că vorbim de sectorul agricol, fie că vorbim de sectorul sanitar, fie că vorbim de angajamentele pe care le avem în fața partenerilor europeni, Banca Mondială, FMI sau Comisia Europeană”, a declarat președintele PC.

Întrebat în calitate de lider al PC despre ce negocieri mai poate fi vorba în condițiile în care Călin Popescu-Tăriceanu a demisionat din PNL, Constantin a spus: „E vorba despre identificarea unei majorități parlamentare care să susțină acest Guvern. Domnul Călin Popescu-Tăriceanu este deputat, dacă nu înșel. Din această postură, poate, are libertatea să susțină acest Guvern”, a mai declarat Daniel Constantin.