CONSULTĂRI LA Cotroceni. Traian Băsescu a discutat cu oamenii de afaceri reducerea CAS

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a discuta pe marginea Legii privind reducerea CAS.

17 iul. 2014, 07:35
CONSULTĂRI LA Cotroceni. Traian Băsescu a discutat cu oamenii de afaceri reducerea CAS

Printre reprezentanţii mediului de afaceri care au participat la consultările de la Cotroceni s-au numărat preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru şi preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

De asemenea, la întâlnire au fost prezenţi consilierii prezidenţiali Claudiu Dinu şi Bogdan Drăgoi şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Şeful statului a avut luni consultări pe marginea reducerii CAS şi cu premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu. Traian Băsescu a anunţat, în urma acestor consultări, că nu prea a avut succes şi că Guvernul nu i-a dat motive să promulge legea.

IOANA PETRESCU explică: Nu i-am arătat studiile despre CAS lui Băsescu pentru că nu sunt PUBLICE

Luni, şeful statului a afirmat că îşi propune să aibă în perioada următoare o discuţie cu reprezentanţii mediului de afaceri despre reducerea CAS, arătând că are timpul necesar, în condiţiile în care data limită a promulgării acestei măsuri fiscale este 24 iulie.

Traian Băsescu: Dacă aş fi PREMIER, aş ADOPTA reducerea CAS-ului

Întrebat dacă va ataca la Curtea Constituţională a României această lege, el a spus că ‘rămâne de văzut’.

‘Îmi propun să am o discuţie şi cu mediul de afaceri în perioada următoare pentru că data promulgării este 24 iulie, am timp să lărgesc sfera consultărilor’, a declarat şeful statului la Palatul Cotroceni.