Consumă apă dacă vrei să slăbeşti. Câţi litri trebuie să bei pentru a te ajuta în dietă

Consumă apă dacă vrei să slăbeşti. Specialiştii ne recomandă cel puţin consumul a doi litri de apă pe zi, în primul rând pentru sănătatea noastră. Ei bine, acest obicei ne poate ajuta şi în dietă, dacă vrem să dăm jos câteva kilograme.

20 iul. 2022, 09:24
Consumă apă dacă vrei să slăbeşti. Câţi litri trebuie să bei pentru a te ajuta în dietă
Consumă apă dacă vrei să slăbeşti

Consumă apă dacă vrei să slăbeşti. În funcţie de alimentele pe care le consumi, nevoia organismului de apă poate să scadă (daca bei multe smoothie-uri sau consumi multe supe), dar şi să crească. Pentru că deshidratarea este unul dintre principalii inamici ai siluetei, dar şi ai stării de bine, este important să ştii cam câtă apă trebuie să consumi dacă ţii o anumită cură de slăbire.

Dietele hiperproteice, cum sunt dietele Dukan si Atkins, măresc nevoia organismului de lichide. Atunci când ţii o dietă care se bazează pe o cantitate mare de proteine, organismul este predispus deshidratării. Partea proastă este că nu apare nici senzaţia de sete. Aşadar, şansele de deshidratare sunt şi mai mari, întrucât nu există semne care să trădeze nevoia organismului de apă, potrivit doc.ro.

Consumă apă dacă vrei să slăbeşti

Atunci când o persoană care practică sport consumă dintr-o dată mai multe proteine, fără să mărească şi aportul lichidelor consumate, creşte nivelul de uree nitrogen din sânge, ceea ce înseamnă că rinichii sunt suprasolicitaţi. Spre deosebire de carbohidraţi, proteinele se transformă mai greoi în energie, ceea ce înseamnă că organismul poate avea nevoie de mai multe lichide pentru a elimina ceea ce rămâne în corp.

Dacă în mod normal specialiştii ne recomandă să consumăm în jur de 8-10 pahare de apă pe zi, persoanele care urmează o dietă bogată în proteine ar trebui să mărească acest aport. Cafeaua, ceaiul şi alte băuturi care conţin cofeină nu se consideră lichide hidratante, întrucât acestea au efect diuretic, ceea ce înseamnă că stimulează, mai degrabă, eliminarea lichidelor din corp.

Un alt pericol la care te poate expune o dietă hiperproteică constă în formarea pietrelor la rinichi. Însă, şi acest risc poate fi redus considerabil prin hidratarea corespunzătoare.

Citeşte şi: Cum să slăbeşti fără să te înfometezi? Dieta te ajută şi să scapi de pietre la rinichi şi de tensiune arterială

Când este indicat să bei apă

De pilda, dacă bei un pahar cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă, sunt şanse mari să consumi cu până la 90 de calorii mai puţin în timpul mesei, întrucât apa îţi scade apetitul. Dacă bei apă cu 30 de minute înainte de fiecare masă, poţi reduce aportul caloric zilnic cu până la 270 de calorii.

Fie că practici sau nu sport, îţi este sau nu sete, trebuie să bei apă pe tot parcursul zilei. E indicat să ai în permanenţă la îndemână un recipient cu apă, din care sa bei la fiecare jumătate de oră. Dacă îţi formezi un obicei din asta, îţi va fi foarte uşor apoi, întrucât băutul unui pahar cu apă va deveni un gest mecanic.