Consumaţi peşte? Vedeţi concentraţia de MERCUR din fiecare specie. Avertismentul lui Mencinicopschi

Pentru a preveni intoxicarea cu mercur persoanele trebuie sa fie constiente de cantitatea de mercur prezenta in mediul in care traiesc, sa gaseasca sursele cele mai importante si sa le elimine.

10 ian. 2014, 07:42
Consumaţi peşte? Vedeţi concentraţia de MERCUR din fiecare specie. Avertismentul lui Mencinicopschi

Mercurul este singurul metal lichid in conditii normale de mediu si de aceea se mai numeste si argint viu. Organismul nu are nevoie de mercur si acesta se acumuleaza producand foarte multe daune.

Mercurul in forma pura, dar si alti compusi ce contin mercur sunt foarte toxici si ingerarea sau inhalarea de mercur provoaca furnicaturi si intepaturi la nivelul membrelor, dificultati de vorbire si auz, pierderea echilibrului, oboseala, tremuraturi, insomnie, iritabilitate, atrofie musculara, afectiuni renale, afectiuni ale tractului digestiv, dermatite, pierderi de memorie, stop respirator si deces. 

Citeşte mai mult pe cesamancam.ro

CE SPUNE Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi

Nutritionistul Gheorghe Mencinicopschi este de acord cu aceasta teorie si spune ca pestele, fie el proaspat sau congelat, a ajuns o adevarata otrava, intrucat apele in care traieste, inclusiv Marea Neagra, sunt din ce in ce mai poluate. „Vorbim aici despre pestii marini rapitori, gen ton, rechin, spada, macrou. Cu cat traiesc mai mult, cu atat acumuleaza mai multe noxe si metale grele, precum mercurul, care in peste se transforma intr-o forma mult mai toxica: metil mercur”, a explicat specialistul. In momentul in care il consumam ne otravim si noi. „Mercurul nu poate fi eliminat de organism si se acumuleaza in organele grase: creier, ficat, rinichi. Distruge sistemul nervos cu totul si de multe ori se ajunge chiar la deces. In urma cu 60 de ani, cateva mii de japonezi au murit intoxicati cu mercur, dupa ce au mancat scoici, provenite din golful Minimata. Situatia e grava si cunoscuta de comercianti, insa tin totul ascuns”, a mai precizat Mencinicopschi.