Consumul de alcool devine legal în Emiratele Arabe Unite. Crimele „de onoare” au fost interzise

Emiratele Arabe Unite au adoptat un set de prevederi prin care este relaxată legea islamică, permiţând consumul de alcool şi convieţuirea în afara căsătoriei şi interzicând crimele comise pentru a repara onoarea familiei.

RomaniaTV.net
09 nov. 2020, 06:58
Consumul de alcool devine legal în Emiratele Arabe Unite. Crimele „de onoare” au fost interzise

Străinii care trăiesc în statul din Golf vor putea să respecte legile din ţările natale privind divorţul şi moştenirea, faţă de respectarea legislaţiei EAU care se bazează pe legea islamică.

În Emiratele Arabe Unite, localnicii sunt depăşiţi numeric de imigranţi în proporţie de 9 la 1, iar legea islamică nu a fost respectată cu stricteţe, pentru că s-a dorit ca ţara să fie văzută ca o bună destinaţie de vacanţă şi ca un mediu de afaceri propice.

Unele cazuri au ajuns însă în atenţia presei internaţionale, precum cel al unei femei arestate pentru că a raportat faptul că a fost violată.

Reformele anunţate acum sunt menite să „consolideze principiile de toleranţă ale EAU”, potrivit agenţiei de presă de stat. Măsurile vin cu un an înainte ca Emiratele să găzduiască World Expo, care ar urma să atragă 25 de milioane de vizitatori.

Până acum, judecătorii puteau oferi sentinţe mai laxe atunci când o femeie era atacată sau chiar ucisă de rude pentru că s-ar fi comportat de o manieră care să aducă atingere reputaţiei familiei sau „onoarei”. Se întâmplă în cazuri în care femeile fug sau se apropie prea mult de bărbaţi din afara familiei.

Legile vor pedepsi mai dur bărbaţii care agresează în orice fel femeile.

Legea nu menţionează însă alte speţe, precum homosexualitatea şi manifestările publice de afecţiune, care rămân interzise.

Deşi alcoolul este disponibil în restaurante şi în baruri din oraşele din Emirate, oamenii au nevoie de un permis pentru a cumpăra alcool sau pentru a-l ţine în casă. Noile legi par să permită musulmanilor, care nu aveau dreptul de a deţine astfel de licenţe, să bea alcool la liber, relatează Daily Mail.

Citeşte şi: O prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului: „Când liftul a venit, m-a împins. M-a legat şi mi-a pus cuţitul la gât”