Consumul de fructe şi legume ne face mai frumoşi FOTO

Dacă faptul că sunt pline de vitamine şi extrem de sănătoase nu te convinge să mănânci mai multe fructe şi legume, poate cele mai recente veşti te vor convinge - ne fac mai frumoşi!

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 19:14

Oamenii care au crescut consumul de fructe şi de legume au devenit mai atractivi după doar şase săptămâni, spun oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii de la Universitatea St. Andrews au monitorizat timp de şase săptămâni alimentaţia a 35 de oameni şi i-au fotografiat în toată această perioadă.

Oamenii care au mâncat cu 2,9 porţii de fructe şi legume mai mult, pe zi, arătau mult mai sănătoşi decât ceilalţi, la sfârşitul studiului, iar dacă au mâncat cu 3,3 mai multe porţii, au devenit mult mai atractivi.

Fructele şi legumele sunt bogate în carotenoide, care protejează împotriva vătămării celulelor din cauza poluării şi razelor ultraviolete şi pot preveni bolile legate de îmbătrânire, inclusiv cele de inimă şi cancerul.

Se ştia deja că, dacă mâncăm cantităţi extreme de legume precum morcovii, pielea noastră devine mai portocalie. Nu se ştia, însă, că o mică creştere în pigmenţii roşii şi galbeni ai pielii este percepută de alţii drept atractivă.

Carotenoidele care au cel mai mare impact asupra culorii pielii sunt lycopenul, care oferă roşiilor şi ardeilor culoarea lor roşie, precum şi beta-carotenul, găsit în morcovi, broccoli, dovleac şi spanac.

Culoarea pielii poate fi afectată şi de substanţele chimice denumite polifenoli. Ele se găsesc în mere, afine şi cireşe.