Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Scăderea vânzărilor de țigări din JAPONIA din ultimii ani poate fi atribuită adoptării de pionierat a sistemelor de încălzit tutunul. Adoptarea produselor din tutun încălzit în Japonia a fost însoțită de scăderi puternice ale vânzărilor de țigări.
Alina Costache
24 apr. 2024, 14:08
Consumul de țigări din Japonia a scăzut cu peste 40% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul

Potrivit celui mai recent raport al industriei de la Institutul de Tutun din Japonia, consumul de țigări a scăzut cu 44% în cinci ani de la introducerea dispozitivelor care încălzesc tutunul – cea mai mare scădere înregistrată vreodată în Japonia.

S-a dovedit că alternativele au jucat un rol important în scăderea ratei fumatului într-o anumită țară. Suedia este un exemplu în acest sens – utilizarea snus-ului ca alternativă la fumat a jucat un rol important în scăderea prevalenței fumatului în țară, în special în rândul bărbaților. De asemenea, a scăzut rata cancerului pulmonar și a atacurilor de cord în rândul bărbaților suedezi.

 

Știința pe care se bazează alternativa tutunului încălzit

Alternativele care încălzesc tutunul au la bază știința, care le deosebește de țigări.

În loc de arderea care generează substanțe chimice nocive și potențial nocive, gudron și fum, sistemele de tutun încălzit folosesc mecanisme de încălzire care oferă experiența tradițională a tutunului fără a genera produse secundare toxice precum cele emise în timpul arderii.

Această schimbare nu este doar cosmetică, ci reprezintă o reducere profundă a efectelor dăunătoare.

Dr. Patrick Picavet, Chief Medical Officer, PMI, a declarat: „Desigur, cea mai bună opțiune pentru un fumător este să renunțe, dar, din păcate, aceasta nu este realitatea. Realitatea este că oamenii continuă să fumeze, prin urmare, este nevoie de o alternativă mai puțin dăunătoare dacă dorim să reducem riscul individual, precum și daunele asupra populației.”

Conform conceptului de reducere a riscurilor asociate tutunului, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun la nivel de macropopulație depinde de adoptarea de către fumătorii adulți a unor alternative fără fum, mai puțin dăunătoare.

Produsele din tutun încălzit au fost recunoscute pentru potențialul lor de a fi mai puțin dăunătoare în comparație cu continuarea fumatului, datorită absenței fumului, precum și nivelurilor semnificativ reduse de substanțe chimice nocive.

 

Rata fumatului în scădere în Japonia

Reducerea vânzărilor de țigări în Japonia este strâns legată de adoptarea sistemelor de tutun încălzit, cee ace subliniiază impactul progreselor științifice.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Universității de Sănătate Ocupațională și a Mediului (Japonia), Institutul Național de Sănătate Publică japonez a concluzionat că „concentrațiile de nicotină din tutunul care intră în compoziția rezervei, precum și aerosolul emis de IQOS au fost aproape similar cu cele ale țigărilor, în timp ce concentrația de nitrozamine specifice tutunului a fost de o cincime, iar monoxidul de carbon a fost o sutime din cea a țigărilor.”

Datele din Sondajul național de sănătate și nutriție al guvernului japonez au arătat că cel mai frecvent model de utilizare a produselor din tutun încălzit în Japonia este „utilizarea exclusivă”.

O majoritate covârșitoare a utilizatorilor de produse din tutun încălzit (76% în 2019) nu au raportat nicio instanță de fumat, ceea ce subliniiază și mai mult potențialul acestora de a conduce la o prevalență redusă a fumatului.

Fumătorii adulți din zilele noastre apelează deja la alternative, deoarece publicul este mai mult decât conștient de pericolele fumatului. Această schimbare a comportamentului reflectă, de asemenea, o tendință globală mai largă, în care consumatorii caută alternative care oferă o alegere mai bună decât țigările, datorită inovațiilor bazate pe știință.

Cu toate acestea, industria de vaping din Malaezia are nevoie în continuare de reglementări și linii directoare mai clare pentru a aborda utilizarea dispozitivelor de vapat printre tineri.

 

Susținere prin reglementare și rigoare științifică

Un aspect critic al sprijinului de reglementare al Japoniei este recunoașterea produselor din tutun încălzit ca o categorie distinctă în raport cu țigările. Această diferențiere a permis reglementări personalizate care au încurajat inovația și au redus barierele de intrare pentru alternative mai sigure.

În același timp, autoritățile de reglementare din Japonia au lucrat mână în mână cu industria tutunului pentru a stabili standarde clare pentru produse, cerințe de publicare a informațiilor și avertismente de sănătate. Această abordare colaborativă a stimulat transparența și încrederea consumatorilor, promovând adoptarea produselor din tutun încălzit.

Între timp, Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia a jucat un rol esențial în educarea publicului în legătură cu riscurile relative ale tutunului încălzit în comparație cu țigările. Ei și-au bazat mesajele pe cercetări științifice și au desfășurat campanii extinse de conștientizare a publicului. Această abordare a ajutat la înlăturarea concepțiilor greșite și a încurajat fumătorii adulți să ia în considerare trecerea la tutunul încălzit ca o alternativă mai puțin dăunătoare.

Totalitatea dovezilor disponibile astăzi din numeroase evaluări și programe științifice riguroase indică faptul că trecerea completă la produsele din tutun încălzit, deși nu este lipsită de riscuri, prezintă un risc mai mic decât continuarea fumatului.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Devine interzis la toate mașinile. UE va da ordin pentru orice țară. România nu va mai putea folosi
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Marile lovituri pregătite de Netflix. Ce lansări se apropie
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Adevărul crunt despre Traian Băsescu. România a așteptat ani de zile acest anunț
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Răsturnare de situație înainte de alegeri! Imagini de ultimă oră care dă totul peste cap
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…