CONTESTATII BACALAUREAT 2015: Cele mai multe plângeri din Timiş, la matematică

CONTESTAŢII BACALAUREAT 2015. Sute de elevi din Timisoara au fost nemultumiti de notele pe care le-au primit la probele de Bacalaureat. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2015, 08:44
CONTESTATII BACALAUREAT 2015: Cele mai multe plângeri din Timiş, la matematică

CONTESTAŢII BACALAUREAT 2015. Cei mai multi nemultumiti au contestat lucrarile la Matematica, unde profesorii trebuie sa recorecteze 88 de foi de examen. Pe locul doi pe lista celor mai contestate lucrari au fost cele la Limba Romana, urmate de cele la Biologie.

Cei mai multi elevi care au depus contestatii spera ca, in urma recorectarii, sa reuseasca sa obtina media 6, cea necesara pentru a promova.

„Majoritatea celor care au depus contestatie au fost respinsi initial. Avem un caz in care elevul are nevoie de o nota de 8, pentru ca a luat doua note de 5 si un 7,5 si nu i-a iesit media si spera ca in urma recorectarii sa primeasca un punctaj mai mare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct.

In total, in judetul Timis, au trecut Bacalaureatul de toamna 25, 95 % dintre elevi. Adica, din cei 1291 de elevi care au sustinut examenul, doar 335 au reusit sa il promoveze. Iar in total, 295 de absolventi de liceu nu au fost multumiti de note si au depus contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate vineri, in 4 septembrie

Cei mai multi nemultumiti au contestat lucrarile la Matematica, unde profesorii trebuie sa recorecteze 88 de foi de examen. Pe locul doi pe lista celor mai contestate lucrari au fost cele la Limba Romana, urmate de cele la Biologie.

Cei mai multi elevi care au depus contestatii spera ca, in urma recorectarii, sa reuseasca sa obtina media 6, cea necesara pentru a promova.

„Majoritatea celor care au depus contestatie au fost respinsi initial. Avem un caz in care elevul are nevoie de o nota de 8, pentru ca a luat doua note de 5 si un 7,5 si nu i-a iesit media si spera ca in urma recorectarii sa primeasca un punctaj mai mare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Petrov, inspector general adjunct.

In total, in judetul Timis, au trecut Bacalaureatul de toamna 25, 95 % dintre elevi. Adica, din cei 1291 de elevi care au sustinut examenul, doar 335 au reusit sa il promoveze. Iar in total, 295 de absolventi de liceu nu au fost multumiti de note si au depus contestatii. Rezultatele finale vor fi afisate vineri, in 4 septembrie.