Contestaţiile unei societăţi împotriva candidaturii lui Mircea Diaconu la europarlamentare, la tribunal

Biroul Electoral Central trimite Tribunalului Bucureşti două contestaţii ale unei societăţi împotriva candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare. Decizia vine după ce în şedinţa de luni BEC a stabilit că analizarea contestaţiilor nu este de competenţa sa.

31 mart. 2014, 16:48
Contestaţiile unei societăţi împotriva candidaturii lui Mircea Diaconu la europarlamentare, la tribunal

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că împotriva candidaturii lui Mircea Diaconu au fost formulate contestaţii de SC Veda Consulting Systems Protocol SRL, acestea fiind semnate de Mihaela Zambra Iosipescu şi, respectiv, de Mircea Nicolae Zambra Iosipescu, care în documentele înaintate BEC se referă la aspectul incompatibilităţii lui Diaconu.

Mircea Diaconu şi-a depus miercurea trecută la BEC candidatura la alegerile europarlamentare, menţionând că a strâns peste 125.000 de semnături de susţinere.

Citeşte şi Candidaturi controversate la Parlamentul European

Candidaturile pentru alegerile europarlamentare au fost înregistrate până pe 26 martie, la ora 24.00, iar până pe 5 aprilie BEC va decide dacă admite sau respinge candidaturile, contestaţiile faţă de această hotărâre putând fi depuse până pe 10 aprilie.

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, i-a transmis miercurea trecută judecătorului Florentin Drăguţ, preşedintele BEC, că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

Citeşte şi Mircea Diaconu: Vreau să candidez independent la europarlamentare şi să-mi fac dreptate

ANI a invocat în acest sens mai multe acte normative, dar şi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3104/2012, definitivă şi irevocabilă, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu faţă de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, întrucât a fost în acelaşi timp senator şi director al Teatrului Nottara.