Continentul care va oferi gratuit populaţiei vaccinul împotriva coronavirusului. Anunţul premierului

Scott Morrison, premierul australian, a anunţat faptul că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca cu privire la vaccinul care este dezvoltat de Universitatea din Oxford, conform AFP.

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 15:04
Continentul care va oferi gratuit populaţiei vaccinul împotriva coronavirusului. Anunţul premierului

În cazul în care vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford se dovedeşte a fi eficient, Australia s-a oferit să îl producă pe plan intern şi să îl ofere în mod gratuit cetăţenilor.

Citeşte şi: Al doilea vaccin împotriva coronavirusului a fost aprobat. China a făcut marele anunţ

 „Dacă acest vaccin se dovedeşte a fi eficient, îl vom fabrica şi îl vom furniza imediat fără ajutorul nimănui şi îl vom oferi celor 25 de milioane de australieni”, a spus el, scrie news.ro.

Vaccinul de la Universitatea Oxford a intrat in a treia faza a studiilor, unde este testat pe mii de voluntari pentru a-i confirma eficacitatea. Acesta este considerat un lider in cursa globala pentru vaccinul COVID-19, care include peste 160 de candidati.

Australia a înregistrat 23.773 de cazuri de Covid-19 din 22 ianuarie iar 14.924 sunt vindecaţi. Numărul deceselor este de 438, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate 226 de îmbolnăviri. Numărul total al celor spitalizaţi este de 682.