Incendiu Matei Balş. Continuă audierea cadrelor medicale. În paralel, se desfăşoară autopsierea cadavrelor

Procurorii, poliţiştii criminalişti şi specialişti din cadrul INSEMEX Petroşani au reluat, sâmbătă dimineaţa, cercetările la Institutul Matei Balş pentru a determina cauzele producerii incendiului produs la pavilionul 5, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa. Tot în cursul acestei zile, vor fi efectuate la INML necropsiile cadavrelor.

30 ian. 2021, 11:33
Incendiu Matei Balş. Continuă audierea cadrelor medicale. În paralel, se desfăşoară autopsierea cadavrelor
Incendiu Matei Balş. Continuă audierile cadrelor medicale

Incendiu Matei Balş. Mai mulţi medici, asistente, infirmiere şi brancardieri din spital sunt audiaţi la Poliţia Capitalei. Printre aceştia, şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului. În paralel, la INML se face autopsierea cadavrelor, a anunţat procurorul care se ocupă de acest caz, Alexandru Anghel, potrivit Agerpres.

Incendiu Matei Balş. Lipsa camerelor de supraveghere îngreunează ancheta

Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cadavrele şi trimise la INML. În cursul zilei, vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialiştii de la INSEMEX Petroşani, pentru a ne lămuri în legătură cu împrejurările producerii incendiului. Cercetarea la faţa locului trebuie să fie una foarte minuţioasă, nu se poate termina astăzi. Azi, am ridicat cadavrele şi am făcut o primă evaluare. Mâine, reluăm tot cu specialiştii de la INSEMEX. (…) Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate. Este un volum destul de mare de documente ridicate, nu putem trage încă o concluzie. (…) Există camere de supraveghere şi au fost ridicate imagini şi urmează să fie analizate. În saloane nu există supraveghere video. Nici pe holurile spitalului„, a declarat procurorul.

Citeste si Incendiu Matei Balş. Mărturia cutremurătoare a medicului-erou: Am auzit ţipete de ajutor. Unul dintre pacienţi ardea

Alexandru Anghel a lansat, totodată, ipoteza producerii a două explozii ale unor tuburi de oxigen, însă după izbucnirea incendiului.

De asemenea, anchetatorii trebuie să stabilească dacă în salonul care a luat foc a existat o aerotermă, aşa cum afirmă fiica unui pacient.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, într-un pavilion în care erau pacienţi infectaţi cu coronavirus. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, un al cincilea cadavru a fost descoperit într-o baie, şi acesta carbonizat.

Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.

Medicul-erou de la Matei Balș și-a riscat viața ca să salveze pacienţii

Deputatul PSD Laura Vicol a declarat la România TV că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva de la incendiu pe pacienţii de la Matei Balş. Politicianul a vorbit în mod special de medicul Cătălin Apostolescu.

„Domnul doctor Cătălin Apostolescu a scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol, la România TV. „Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leşinat”, a adăugat aceasta.

Cătălin Apostolescu este medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş.

„Nu vreau să se arunce o anatemă asupra medicilor în acest moment şi asupra întregului personal medical pentru că, până la urmă, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferenţa între viaţă şi moarte”, a mai spus Laura Vicol.


loading...