Ruda unei paciente contrazice autoritățile din Capitală: ”Am dus o aerotermă la Balș. Mama mi-a spus că îi e foarte frig”

Fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș din Capitală contrazice autoritățile după ce a declarat că a adus o aerotermă în spital. Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață la unitatea medicală din București.

29 ian. 2021, 11:38
Ruda unei paciente contrazice autoritățile din Capitală: ”Am dus o aerotermă la Balș. Mama mi-a spus că îi e foarte frig”

Ruda unei paciente contrazice autoritățile din Capitală. Mihaela Tanase susține că în urmă cu o săptămână a adus o aerotermă la Institutul Matei Balș din Capitală, totul cu acceptul reprezentanților spitalului.

„În urmă cu o săptămână, pentru mama mea am dus o aerotermă la etajul 3, pavilionul 5, camera 17. Mi-au spus că asta e situația, nu au căldură. Au verificat și au spus că unele saloane au aeroterme, altele nu, și mi-au spus că dacă vreau, pot să îi aduc. Personalul medical a ingrijit-o corespunzător” , a declarat fiica unei paciente la Realitatea PLUS.

Citește și: Reacția lui Nicușor Dan după incendiul de la Matei Balș. ”Nu au existat probleme de căldură în zonă”

Pacienta a fost internată la etajul 3 al clădirii care a ars după un incendiu de la primul nivel. După incendiu, ea a fost mutată mai întâi la Spitalul Witting și apoi la Spitalul Militar.

Ruda unei paciente contrazice autoritățile din Capitală. Informația făcută publică de aceasta dă peste cap declarațiile autorităților care susțin fie că în zonă nu au fost probleme cu căldură, fie că nu au fost aduse surse suplimentare de caldură și prin urmare incendiul nu a fost produs de acestea. Edilul Capitalei susține că nu au fost probleme de căldură la Institutul Matei Balș.

O primă ipoteză a cauzei incendiului din Matei Balș este utilizarea unei aeroterme în spital. Folosirea acestor aparate în saloanele de Terapie Intensivă este extrem de periculoasă, pentru că ele pot duce la apariția unor scurt-circuite, iar oxigenul în abundență generat de aparatele de la ATI favorizează apariția exploziilor și propagarea rapidă a flăcărilor.

Director Termoenergetica: Nu am avut nici un semnal ca ar fi fost probleme cu căldura la Matei Balș

Directorul adjunct al Termoenergetica, Andrei Gîtlan, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că nu a avut nici un semnal că ar fi fost probleme cu căldura la Institutul Matei Balș:

”Ultima noastră înregistrare era de aproximativ 23-24 de grade în saloane, în funcție de tipul clădirii, dacă este anvelopată sau nu (…) Nici aseară, nici azi dimineața nu au fost semnalate semnalate probleme cu căldura”, a mai spus Gîtlan.

Incendiu la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală, patru persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roşu de intervenţie.

La Institutul ”Matei Balş” s-au deplasat şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Secretarul de stat Raed Arafat aprecizat că nu sunt pacienţi cu arsuri. Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă,  trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.