Continuă deszăpezirea pe DN 7C – Transfăgărăşan

Deszăpezirea continuă pe DN 7C - Transfăgărășan. DRDP București, SDN Pitești ajută la procesul de deszăpezire de pe DN 7C - Transfăgărășan, sprijinind colegii de la SDN Sibiu Bâlea Lac.

24 iun. 2021, 10:45
Continuă deszăpezirea pe DN 7C – Transfăgărăşan

În timp ce mare parte din ţară este lovită de un val de căldură, fiind emis şi cod roşu pentru şapte judeţe din vestul ţării, la munte, la altitudini mari, drumarii încă se luptă să cureţe şoseaua. Zeci de utilaje aparţinând societăţilor de drumuri şi poduri din Piteşti, Bucureşti şi Sibiu continuă deszăpezirea pe DN 7C – Transfăgărăşan.

„DRDP Bucureşti, SDN Piteşti ajută la procesul de deszăpezire de pe DN 7C – Transfăgărăşan, sprijinind colegii de la SDN Sibiu Bâlea Lac”, a anunţat conducerea CNAIR.

Citeşte şi: Alertă meteo. Cod ROŞU de CANICULĂ în 7 judeţe. Val de căldură şi disconfort termic în aproape toată ţara, dar şi furtuni în următoarele două zile

Deocamdată, se poate circula cu mașina pe Transfagarasan, până la Bâlea Cascadă.

De la Bâlea Cascadă se poate urca la Bâlea Lac doar cu telecabina.

Traficul rutier se vă redeschide pe porțiunea Bâlea Cascada și Bâlea Lac când se termină deszăpezirea și dacă vor permite condițiile meteo. În anii trecuți, traficul s-a redeschis pe 1 iulie.

 

Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. „Cei de pe Transalpina au deschis, noi stăm ca fraierii!”

Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. Operatorii de turism din zona respectivă spun că Transfăgărăşan nu a prezentat suficient interes pentru turişti întrucât mai sus de Cabana Capra nu s-a putut ajunge, fiind afectate inclusiv unităţile de cazare aflate mai jos, media ocupării fiind sub 50%.

Operatorii de turism din zona respectivă spun că Transfăgărăşan nu a prezentat suficient interes pentru turişti întrucât mai sus de Cabana Capra nu s-a putut ajunge, fiind afectate inclusiv unităţile de cazare aflate mai jos, media ocupării fiind sub 50%. „Din cauză că mai sus e închis, nu funţionează ideea de destinaţie turistică. Toţi hotelierii de pe Transfăgărăşan au turişti mai puţini. Când Transfăgărăşanul se deschide, turiştii sunt de două, trei, cinci, şapte ori mai mulţi decât anterior”, a declarat omul de afaceri Dumitru Grecu, patronul unui renumit hotel de pe Transfăgărăşan, pentru Adevărul.

„Cei de pe Transalpina au avut deschis de Rusalii, noi am stat ca fraierii. Să nu-mi spună mie cineva că Transalpina, care e la o altitudine cu 200 de metri mai mare decât Transfăgărăşanul şi care e şi mai lung, e mai uşor de deszăpezit. Pe Transfăgărăşan, de la Cabana Capra în sus, e blocat drumul, iar pe partea cealaltă, de la Bâlea Cascadă nu se mai urcă. Era ideal să se deshidă înainte de Rusalii – sărbătoare mare, weekend prelungit. Ar fi fost extrem de benefic şi pentru turişti, şi pentru agenţii economici. Dar se vaită că zăpada e mare”, a mai spus  Dumitru Grecu.

Citeşte şi: Stratul de zăpadă depăşeşte 8 metri pe Transfăgărăşan. Drumarii continuă operaţiunile de deszăpezire VIDEO