Stratul de zăpadă depăşeşte 8 metri pe Transfăgărăşan. Drumarii continuă operaţiunile de deszăpezire VIDEO

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă că, deşi stratul de zăpadă depăşeşte opt metri pe Transfăgărăşan iar condiţiile meteo sunt nefavorabile, drumarii continuă operaţiunile de deszăpezire.

15 iun. 2021, 23:18
Stratul de zăpadă depăşeşte 8 metri pe Transfăgărăşan. Drumarii continuă operaţiunile de deszăpezire VIDEO

Stratul de zăpadă depăşeşte 8 metri pe Transfăgărăşan. În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, drumarii continuă intervenţia pentru deszăpezirea DN 7C.

Stratul de zăpadă depăşeşte 8 metri pe Transfăgărăşan

Citeşte şi Ninsori la munte în toiul verii. Vreme extremă în România VIDEO

Deşi suntem în iunie, vremea ne joacă feste. În ultimele zile, ploile şi vijeliile au făcut prăpăd în multe zone din România, iar la munte a nins.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului. Indiferent de condiţiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare şi freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depăşeşte şi 7-8 metri”, au transmis, marţi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

La Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, însă drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu excavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie.

Citeşte şi Furtuni puternice şi vijelii în peste jumătate de ţară. ANM a emis avertizare COD PORTOCALIU

https://www.youtube.com/watch?v=Lk7TVnjMNz0