PERCHEZIŢIILE la locuinţele lui Vlad Filat. Ce au găsit procurorii moldoveni acasă la fostul premier

Ofiţerii şi procurorii Centrului Naţional Anticorupţie au descins miercuri seară în două locuinţe ale deputatului Vlad Filat. Aceștia au plecat cu un plic din una din case, iar perchezițiile în cea de-a doua vor continua și pe parcursul zilei de astăzi.

22 oct. 2015, 05:56
PERCHEZIŢIILE la locuinţele lui Vlad Filat. Ce au găsit procurorii moldoveni acasă la fostul premier

Ofiţerii şi procurorii Centrului Naţional Anticorupţie au descins miercuri seară şi joi în două locuinţe ale deputatului Vlad Filat. Aceștia au plecat cu un plic din una din case, iar perchezițiile în cea de-a doua au continua și pe parcursul zilei de joi.

În cle două locuinţe s-au găsit ceasuri scumpe, de zeci sau chiar sute de mii de euro, potrivit România TV. Deşi nu au precizat câte ceasuri au găsit, poliţiştii au confirmat că acestea sunt produse de celebrele case elveţiene Patek Phillipe şi Constantin Vacheron.

Cel mai ieftin model de Patek Phillipe este 21 de mii de euro, însă exemplarele mai scumpe ajung şi la 121 de mii. Potrivit presei moldovene, Filat a fost văzut purtând un model asemănător celui preferat de liderul rus Vladimir Putin. În casă a fost găsit şi un Constantin Vacheron, a cărui preţ depăşeşte 364 de mii de euro. Vlad Filat a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

Citeşte şi Procurorii au pus sechestru pe bunurile lui Vlad Filat. Au fost ridicate cinci maşini de lux

 Procurorul prezent la faţa locului declarase că se caută materiale care ar ajuta la desfășurarea anchetei.

„A început astăzi percheziţia, la moment ea nu s-a finalizat, în legătură cu faptul că este ora 22:00, Codul de procedură penală nu ne permite să efectuăm acţiunea dată după ora 22:00. Căutăm obiecte ce au importanţă pentru cauza penală. Documente, înscrisuri, înregistrări”, a declarat procurorul CNA, Vitalie Galeru.

Percheziţiile vor continua şi astăzi. În ziua arestului deputatului PLDM, procurorii au găsit în una din casele sale și la părinții săi documente care ar avea legătură cu fraudele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, dar și note informative referitoare la urmărirea unor persoane, inclusiv politicieni.