Continuă scandalul polițelor RCA: Guvernul Nicolae Ciucă amână decizia legată de înghețarea tarifelor

Scandalul prețurilor imense la polițele RCA, după insolvența Euroins, e departe de final. Guvernul Nicolae Ciucă a amânat înghețarea tarifelor. 

29 mart. 2023, 16:26
Continuă scandalul polițelor RCA: Guvernul Nicolae Ciucă amână decizia legată de înghețarea tarifelor

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind limitarea tarifelor RCA, aflat pe agenda şedinţei de Guvern, a fost amânat pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni, a anunţat miercuri Executivul.

Luni, Ministerul de Finanţe, condus de Adrian Câciu, susținut de PSD, a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern, iar şeful ASF, Nicu Marcu, urma să facă o prezentare în şedinţa de Guvern, cu privire la această reglementare.

Este a doua oară când executivul nu ia o decizie legată de plafonarea preţurilor la RCA. Documentul, într-o altă variantă, a fost retras vinerea trecută din şedinţa de Guvern, pentru a se reveni asupra unor prevederi.

 

Explicația premierului Nicolae Ciucă

 

Vineri, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a explicat că proiectul de plafonare a tarifelor RCA a fost retras după ce au fost emise mai multe observaţii de părţile interesate. Astfel, proiectul a fost retras pentru a fi realizată o analiză a acestor observaţii.

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a confirmat turbulențele sociale din ultimele săpătmâni, provocate de falimentul RCA.

„Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăţi de asigurări au intrat în insolvenţă sau au dat faliment.

Este momentul în care, astăzi, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Fiscală va veni în Guvern pentru a susţine un proiect de hotărâre. Pe baza propunerii dumnealui şi a analizei pe care o vom desfăşura în cadrul şedinţei, voi lua o decizie în acest sens”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.