Contracandidata lui Lukaşenko îndeamnă muncitorii din Belarus să blocheze ţara: „Continuaţi şi extindeţi grevele!”

Candidata opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia şi-a îndemnat vineri susţinătorii să-şi înmulţească grevele la fabricile de pe teritoriul ţării pentru a forţa organizarea de noi alegeri prezidenţiale, informează Reuters.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 11:47
Contracandidata lui Lukaşenko îndeamnă muncitorii din Belarus să blocheze ţara: „Continuaţi şi extindeţi grevele!”

„Vă îndemn să continuaţi şi să extindeţi grevele”, a spus Tihanovskaia într-un discurs video. „Nu vă lăsaţi păcăliţi de intimidări”, a adăugat ea.

Belarus este în prezent scena celei mai mari crize politice de după destrămarea Uniunii Sovietice, cu zeci de mii de protestatari care consideră că alegerile prezidenţiale din 9 august, în urma cărora Aleksandr Lukaşenko a câştigat un nou mandat, au fost fraudate şi ilegale.

Aleksandr Lukaşenko, ce conduce Republica Belarus din 1994, a declarat că nu vor fi noi alegeri prezidenţiale, în pofida apelurilor opoziţiei şi a protestelor şi grevelor organizate la nivel naţional.

Rezultatele oficiale ale scrutinului din 9 august îi acordă peste 80% din sufragii lui Lukaşenko, în timp ce candidata opoziţiei Svetlana Tihanovskaia ar fi întrunit doar 10%.

Miercuri, liderii UE reuniţi într-un summit extraordinar prin videoconferinţă, au anunţat că statele membre ale Uniunii Europene nu recunosc rezultatul alegerilor prezidenţiale din Belarus.

Citeşte şi: Un avion medical, în Siberia pentru a-l transporta pe Navalnîi în Germania. Rusia refuză: „Pacientul are glicemia scăzută”