Contracte de 900 mil. euro pentru drumuri judeţene urmează să fie semnate în următoarele două luni

Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că, până la sfârşitul anului, vor fi semnate contracte cu finanţare europeană de 900 de milioane de euro pentru drumuri judeţene.

RomaniaTV.net
23 oct. 2017, 09:47
Contracte de 900 mil. euro pentru drumuri judeţene urmează să fie semnate în următoarele două luni

„Am identificat un mecanism, zilele trecute, prin care să semnăm toate contractele de finanţare pentru toate drumurile judeţene, de 900 milioane euro, până la sfârşitul anului”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, la evenimentul Live Business organizate de economica.net.

El a precizat că banii europeni pentru toate drumurile judeţene vor putea fi folosiţi până în anul 2023.

“Sperăm să avem absorbţie 100%”, a spus ministrul, care a mai afirmat că, începând de anul viitor, vor fi ridicate în sistemul electronic de achiziţii publice contractele pentru construcţia de drumuri judeţene.

Citeşte şi Finanţări de 477 milioane euro pentru 169 de proiecte România Start Up, prin POCU

Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a declarat că România va atrage până la finalul anului cel puţin 3,7 miliarde de euro din fonduri comunitare.

„Rămânem cu ținta de absorbție din programul de guvernare, de 5,2 miliarde de euro. Obiectivul este mare, dar dacă nu îți propui obiective multe, nu reușești să faci nimic. Dacă la ora actuală avem 3,2 miliarde de euro rambursați în România, mai avem 500 de milioane de euro la Comisie”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene

Evenimentul Business Live Economica poate fi urmărit în direct AICI.