Contractul de arendă al fermei de la Nana este semnat de Traian Băsescu, nu de Ioana Băsescu VIDEO

Document-bombă semnat de Traian Băsescu. România TV a făcut public actul prin care pământurile de la Nana au fost date în arendă. Pe contract este, surpriză, semnătura lui Traian Băsescu, nu a fiicei sale Ioana, care este proprietara de drept a pământurilor. Fostul preşedinte percepe o arendă aproape dublă faţă de ceilalţi proprietari de terenuri. Dezvăluirile au fost făcute chiar de cel care lucrează terenurile din Călăraşi.

20 iul. 2015, 15:10
Contractul de arendă al fermei de la Nana este semnat de Traian Băsescu, nu de Ioana Băsescu VIDEO

În vreme ce fermierii oferă ţăranilor de la Nana între 600 şi 800 de kilograme de grâu pentru fiecare hectar lucrat, Traian Băsescu primeşte 1.150 de kilograme la hectar. „Eu am hotărât aşa, e treaba mea„, i-a spus Gheorghe Dume, cel care lucrează terenurile de la Nana, jurnalistului România TV.

Fermierul are un motiv prin care justifică arenda ieşită din comun. „Suprafaţa mare. Dacă insista mai mult, îi dădeam mai mult. Sigur că tot timpul trebuie să ai în vedere o balanţă la ce câştigi şi la ce pierzi„, a spus Gheorghe Dume.

Actul de arendă a fermei de la Nana scoate la lumină un detaliu interesant: deşi în mod uzual, contractul este încheiat de proprietarul terenului, acesta este semnat nu de Ioana, ci de Traian Băsescu. „Este normal ca acel act de arendă să fie semnat de Traian Băsescu, cu toate că terenul a fost cumpărat de Ioana, pentru că Traian Băsescu are împuternicire notarială de la fată ca să se ocupe de tot ce reprezintă terenul„, a declarat Gheorghe Dume, cel care lucrează terenurile de la Nana.