Contractul de vânzare-cumpărare a terenului achiziţionat de Ioana Băsescu, legal

Contractul de vânzare-cumpărare a terenului din judeţul Călăraşi achiziţionat de Ioana Băsescu, precum şi cel de ipotecă solicitat de CEC Bank sunt legale, a stabilit Uniunea Notarilor, în urma controlului făcut la biroul notarial care a autentificat actele.

21 nov. 2013, 12:01
Contractul de vânzare-cumpărare a terenului achiziţionat de Ioana Băsescu, legal

„În urma controlului profesional efectuat s-a constatat că cele două contracte (…) au fost încheiate de către notarul public instrumentator cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege la instrumentarea de acte şi proceduri notariale”, arată joi, într-un comunicat de presă, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Potrivit sursei citate, controlul a fost dispus în 14 noiembrie, „ca urmare a dezbaterilor ce au avut loc în spaţiul public cu privire la achiziţionarea de către notarul public Ioana Băsescu a unui teren în suprafaţă de 290,41 ha teren agricol în judeţul Călăraşi”.

„S-a verificat legalitatea actelor autentificate de Biroul Notarial Aequitas care a realizat contractul de cumpărare a terenului pentru Ioana Băsescu”, a spus directorul de comunicare al UNNPR, Alin Briceag.

Ioana Băsescu arăta, în 14 noiembrie, că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro. Creditul a fost contractat de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) Bank.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 15 noiembrie, că a convins-o pe fiica sa cea mare, Ioana, să cumpere un teren de 290 de hectare, pentru că vrea să fie fermier şi a adăugat că, din familie, doar aceasta era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.

Conducerea Senatului a aprobat, pe 18 noiembrie, înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind activitatea CEC Bank. Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat, după şedinţa Biroului permanent de luni, că decizia de înfiinţare a acestei subcomisii a fost luată de Biroul Permanent în urma unei solicitări adresate de Comisia buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital.