Contractul individual de muncă a fost modificat. Care sunt noile obligaţii ale angajatorilor

A fost modificat modelul contractului individual de muncă. Potrivit noilor reglementări, angajatorii au obligaţia să "informeze angajatul cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat".

22 iul. 2021, 11:38
Contractul individual de muncă a fost modificat. Care sunt noile obligaţii ale angajatorilor
Contractul individual de muncă a fost modificat. Care sunt noile obligaţii ale angajatorilor

Contractul individual de muncă a fost modificat. Au fost introduse noi obligaţii ale angajatorilor faţa de angajaţi.

Contractul individual de muncă a fost modificat

Citeşte şi La ce trebuie să fie atenţi românii care muncesc în străinătate. Ce trebuie să apară în contractul de muncă

Ordinul Ministerului Muncii nr. 585/2021 privind modificarea şi completarea modelului-cadru al contractului individual de muncă, prevăzut în anexa la Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 64/2003 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 19 iulie 2021.

Potrivit noilor reglementări, angajatorii trebuie să „informeze angajatul cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat“. Această obligaţie se aplică doar persoanelor în vârstă de până la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi care contribuie la sistemul public de pensii, trebuie să adere la un fond de pensii.

Acest ordin vizează şi modificarea literei F din modelul-cadru al contractului individual de muncă, aceasta urmând să aibă următorul cuprins: “Atribuţiile postului sunt prevăzute în fişa postului, anexă la contractul individual de muncă, cu excepţia microîntreprinderilor cu până la 9 salariaţi, definite la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, care vor completa o scurtă caracterizare/descriere a activităţii“.

Citeşte şi Raluca Turcan: Aproape o sută de mii de noi locuri de muncă noi în prima jumătate a anului


loading...