Raluca Turcan: Aproape o sută de mii de noi locuri de muncă noi în prima jumătate a anului

Anul acesta a crescut numărul locurilor de muncă în perioada ianuarie-iunie. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a spus că numărul contractelor active înregistrate a crescut cu peste 95.000, până la 6,55 milioane, iar numărul de salariați activi a crescut cu aproape o sută de mii, până la 5,66 milioane.

09 iul. 2021, 19:46
Raluca Turcan: Aproape o sută de mii de noi locuri de muncă noi în prima jumătate a anului

Raluca Turcan a spus că numărul contractelor active înregistrate a crescut cu peste 95.000, până la 6,55 milioane, iar numărul de salariați activi a crescut cu aproape o sută de mii, până la 5,66 milioane.

”Numărul salariaților a crescut constant în fiecare lună, la fel și numărul contractelor active cu normă întreagă, în timp ce numărul contractelor part time a înregistrat o ușoară scădere, în iunie, odată cu încetarea contractelor part time în învățământ, fără ca acest lucru să însemne scăderea numărului de salariați. De fapt, în aceeași perioadă, numărul salariaților activi a crescut, la nivel național, cu 20,000”, arată Turcan într-un comunicat de presă.

Creșterea economică de 2,9% conform INS și bazată pe investiții este dublată de o creștere a ocupării și a numărului de locuri de muncă din România, a mai spus ministrul Muncii.

Raluca Turcan, veste proastă pentru pensionari: „De la sfârşitul lui 2022 vom putea indexa, până atunci nu putem finaliza legea”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că recalcularea pensiilor s-ar putea amâna, iar pensionarii ar putea primi pensiile majorate abia în 2024, cel mai devreme.

„Anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut, anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puţin în funcţie de rata inflaţiei.

La final de an 2022, sper să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar. Oamenii care vor fi recrutaţi pe cele 1.000 posturi vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza legii.

Persoanele cu studii superioare vor fi plătite cu aproximativ 4.100 de lei lunar, iar persoanele cu studii medii, cu aproximativ 2.700 de lei net lunar, potrivit Economica.net.

Persoanele care au lucrat cel putin 25 de ani in industria de productie de energie termica si electrica vor putea iesi la pensie mai repede. Proiectul de lege a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputatilor.

Aceste persoane vor beneficia de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani realizat in aceste activitati.