Contraspionajul german avertizează: JIHADIŞTII fac RECRUTĂRI prin APLICAŢIILE telefoanelor mobile

Şeful contraspionajului german, Hans-Georg Maassen, a avertizat miercuri asupra folosirii crescânde a aplicaţiilor pentru telefoanele mobile de către jihadişti în activitatea lor de căutare a unor noi militanţi pe care să-i recruteze.

17 sept. 2014, 15:44
Contraspionajul german avertizează: JIHADIŞTII fac RECRUTĂRI prin APLICAŢIILE telefoanelor mobile

Contraspionajul german avertizează că jihadiştii încearcă să recruteze noi membri şi cu ajutorul aplicaţiilor pentru telefoanele mobile Printre aplicaţiile folosite în acest scop a menţionat WhatsApp şi Instagram. Islamiştii folosesc aşa-numitul ‘jihadism romantic’ pentru a realiza mai întâi o apropiere virtuală de indivizii identificaţi drept posibili viitori colaboratori, iar apoi în urma contactelor să câştige încrederea acestora, a explicat Massen.

El a avertizat că frecvenţa folosirii respectivelor aplicaţii de către jihadişti tinde să o depăşească pe cea a reţelelor de socializare precum Facebook sau Twitter, cunoscute până în prezent drept canalele cele mai utilizate pentru recrutarea unor noi militanţi şi colectarea de fonduri.

Citeşte şi Bin Laden a anticipat Statul Islamic. Cine sunt criminalii care DECAPITEAZĂ oameni nevinovaţi VIDEO

Conform Departamentului german pentru Protecţia Constituţiei, serviciul german de contraspionaj, circa 400 de germani şi străini rezidenţi în Germania au fost până în prezent recrutaţi de jihadişti, dintre aceştia circa 130 revenind în Germania după ce au urmat programe de instrucţie în bazele de antrenament ale islamiştilor radicali.

În consecinţă, Hans-Georg Maassen avertizează asupra pericolului ridicat pentru securitatea internă rezultat în urma prezenţei acestora pe teritoriul german. Riscul constă nu doar în comiterea de atentate ci şi în abordarea unor potenţiali noi adepţi.

Citeşte şi NATO a decis: Este nevoie de un RĂSPUNS MILITAR împotriva Statului Islamic

Se estimează că gruparea jihadistă Statul Islamic, foarte activă în Irak şi Siria, a recrutat până în prezent circa 9.000 de străini, dintre care 3.000 provin din statele vest-europene.

Preşedintele Consiliului Islamic din Germania, Al-Kizilkaya, afirmă că tinerii care trec de partea islamiştilor radicali au de obicei puţine cunoştinţe despre islam, iar jihadiştii îi supun unui proces rapid de îndoctrinare. ‘Ei nu merg în moscheile noastre, ci obţin informaţii de pe internet şi din unele cărţi simpliste. Radicalizarea nu este un fenomen normal în rândul celor care cunosc cu adevărat islamul’, susţine acesta.