CONTRE în Senat pe ordonanţa traseismului: Noi facem aici ce spune STRADA? Nu e de ajuns ce au făcut pe 16?

Senatorii au avut, miercuri, în plen, un schimb de replici referitor la ordonanţa de urgenţă privind traseismul aleşilor locali. După ce liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a cerut introducerea pe ordinii de zi a proiectul de lege pentru aprobarea OUG, senatorul PC, Cristiana Anghel, a sărit ca arsă: "Păi, noi facem aici ce spune strada? Ne facem ordinea în Parlament în funcţie de cum strigă unul sau altul pe stradă? Nu e de ajuns ce au făcut pe 16? Continuăm?'

19 nov. 2014, 10:13
CONTRE în Senat pe ordonanţa traseismului: Noi facem aici ce spune STRADA? Nu e de ajuns ce au făcut pe 16?

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a solicitat, în şedinţa plenului Senatului de miercuri, completarea ordinii de zi cu proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, însă discutarea proiectului a fost amânată cu o săptămână. 

‘În urma discuţiilor purtate la nivelul grupurilor PNL-PDL, am căutat cu ardoare ca pe ordinea de zi să figureze şi proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 55 prin care aţi încurajat traseismul şi trebuie să se finalizeze într-un fel. Aţi promis că veţi pune în prima şedinţă. Era unul dintre punctele principale pe care cetăţenii îl aşteptau’, a spus Oprea în deschiderea lucrărilor plenului Senatului, potrivit Agerpres.

Afirmaţia democrat-liberalului a determinat-o pe Cristiana Anghel, senator PC, să întrebe plenul dacă ordinea în Parlament este făcută ‘în funcţie de cum strigă unul sau altul pe stradă’.

Iohannis: Primarii ce au schimbat partidul sunt pasibili de revocare

A spus că l-au cerut cetăţenii României? Au cerut cetăţenii tăierea salariilor, a pensiilor, a laptelui praf pentru ceilalţi? Haide să fim serioşi. Păi, noi facem aici ce spune strada? Ne facem ordinea în Parlament în funcţie de cum strigă unul sau altul pe stradă? Nu e de ajuns ce au făcut pe 16? Continuăm?‘, a afirmat Cristiana Anghel.

La rândul său, vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a afirmat că Dumitru Oprea ar fi trebuit să ridice această chestiune în discuţiile purtate în Biroul Permanent de luni.

Atunci când un grup parlamentar doreşte să modifice ordinea de zi, la şedinţa de BP care a avut loc luni, în prezenţa liderilor de grup trebuia să ridice această problemă, nu direct în plen. Nu a fost ridicată această problemă luni, în şedinţa de BP. Noi vom lua în seamă că aţi ridicat problema acum, în plen’, a susţinut Dumitrescu.

Liderul grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a ţinut să precizeze că propunerile de modificare a ordinii de zi pot fi făcute şi în deschiderea lucrărilor plenului.

MIGRAŢIA aleşilor locali s-a încheiat. Avocatul Poporului explică de ce nu a atacat ordonanţa la CCR

Sunt de acord cu ce a spus domnul Cristian Dumitrescu, dar parţial, pentru că şi în plen orice senator poate să facă propuneri pentru ordinea de zi, cu atât mai mult cu cât ordinea de zi discutată în BP se schimbă până a doua zi. Asta o ştim şi nu de ieri, de azi. În privinţa acelei OUG, raportul e făcut. De ce nu se introduce pe ordinea de zi?’, a subliniat liberalul.

În replică, preşedintele de şedinţă, vicepreşedintele social-democrat Ioan Chelaru, a afirmat că raportul pe care trebuie să îl întocmească Comisia pentru administraţie nu este încă gata.

Nu avem încă raportul. (…) Ordonanţa este pe circuitul nostru şi rog comisia de specialitate să se aplece de urgenţă asupra ei şi să prezinte raportul săptămâna viitoare. În situaţia actuală, nu se va pune problema să se întârzie raportul. Aşa sper’, a explicat Chelaru.

Nu în ultimul rând, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a susţinut că ‘se mai întâmplă să facă raportul în procedură de urgenţă, dar nu a fost discuţia asta’.