Controale de amploare în prima zi de restricţii dure. S-au dat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei

Ploua cu amenzi dupa ce au intrat în vigoare noile restricţii. Decise vineri, apoi publicate incomplet în Monitorul Oficial, regulile au fost din nou modificate după ce autorităţile şi-au dat seama că socoteala din birou nu se potriveşte cu situaţia reală din ţară. După tot acest haos, s-a dat undă verde pentru controale.

26 oct. 2021, 10:31
Controale de amploare în prima zi de restricţii dure. S-au dat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei
Controale de amploare în prima zi de restricţii dure. S-au dat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei

Controale de amploare în prima zi de restricţii dure. UPDATE: Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 25 octombrie, 3.294 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 616.467 lei, informează marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Centrele comerciale din Capitală au fost împânzite de poliţişti, în prima zi în care au intrat în vigoare noile restricţii dure impuse de autorităţi. Oamenii legii au dat amenzi în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Controale de amploare în prima zi de restricţii dure

În prima zi de restricţii, oamenii legii au făcut controale atât în centrele comerciale, cât şi pe străzi. După ora 22.00, echipajele poliției rutiere au verificat dacă cei care circulă în oraș au certificat verde sau motive întemeiate să iasă din casă.

Luni, 25 octombrie 2021, au intrat în vigoare noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern au intrat în vigoare.

Citeşte şi Noile restricţii au apărut în Monitorul Oficial. Cum se va intra la mall şi în instituţiile publice. Arafat anunţă reevaluarea măsurilor

Potrivit noilor reglementări, certificatul verde este obligatorie pentru accesul în centrele comerciale şi în instituţiile publice. De asemenea, masca a devenit obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, evenimentele private sunt interzise și se reintroduce carantina de noapte la nivel național.

Luni, CNSU a stabilit și câteva excepții pentru intrarea în centrele comerciale și instituțiile publice. De exemplu, pensionarii care nu sunt vaccinați pot intra în instituții precum Poșta, pentru a-și ridica pensia.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, luni, că se vor face analize ale măsurilor luate după 10 – 15 zile, dar şi la 21 de zile, iar ulterioarele relaxări sau înăspriri ale restricţiilor depind de rezultatele evaluărilor.

Raed Arafat a fost întrebat, luni, dacă se poate ajunge la înăsprirea restricţiilor dispuse de luni şi a afirmat: ”Nu aş dori să speculez pe asta. Aşteptăm să vedem cum evoluăm. Orice chestiune în viitor depinde de analiza care se face de mai multe persoane”.

”Peste vreo 10 – 15 zile începem să facem analize, peste 21 de zile la fel să vedem care este trendul şi momentul potrivit să ieşim din aceste măsuri”, a adăugat şeful DSU.  Acesta a apreciat că ”totul trebuie să meargă în paralel cu acţiunile de vaccinare”.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre preluarea portofoliului pentru Ministerul Sănătății: „Aceasta e decizia PSD”