Controale de amploare pe litoral. Peste 1200 de poliţişti şi jandarmi vor fi prezenţi vara aceasta în staţiuni

Lucian Bode anunţă controale de amploare în vara aceasta, pe litoral. Peste 1200 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi în lunile iulie şi august în staţiunile de la malul mării.

30 iun. 2022, 19:45
Controale de amploare pe litoral. Peste 1200 de poliţişti şi jandarmi vor fi prezenţi vara aceasta în staţiuni

Controale de amploare pe litoral. Ministrul Afacerilor de Interne anunţă că 460 de poliţişti din toată ţara vor fi detaşaţi în această vară în staţiuni. Numărul total al forţelor MAI mobilizate va pe litoral va fi de peste 1.200.

Controale de amploare pe litoral. Anunţul de ultimă oră al ministrului Lucian Bode

Citeşte şi Canicula a provocat prima fatalitate. Un bărbat de 48 de ani din Satu Mare a murit

„Din punct de vedere al mobilizării resurselor umane, în lunile iulie şi august vom detaşa în sprijinul efectivelor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa aproximativ 460 de poliţişti din alte judeţe, organizaţi aşa cum am obişnuit, în două serii. Prima serie şi-a preluat deja misiunea încă de ieri. Poliţiştii vor fi susţinuţi în acţiunile de ordine publică de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa”, a spus Lucian Bode.

Potrivit ministrului, în următoarele două luni, pe litoral, vor fi mobilizate peste 1.200 forţe ale Ministerului Afacerilor Interne. Poliţiştii, poliţiştii de frontieră şi jandarmii vor fi prezenţi în trafic, pe plajă, în preajma hotelurilor şi cluburilor, precum şi în zonele unde se organizează evenimente publice sau acolo unde vor exista aglomerări de persoane. Una dintre priorităţi este prevenirea traficului şi consumului de droguri.

„Pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată, la Constanţa, avem un dispecerat integrat pentru gestionarea momentelor operative, în care îşi pot desfăşura activitatea pe lângă personalul Ministerului Afacerilor Interne, dacă situaţia o impune, şi parteneri de la celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea evenimentelor.

În acest dispecerat, vor fi primite imagini în timp real de la autospeciale şi elicoptere aflate în teren, iar de aici vor fi coordonate toate activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice”, a mai spus Lucian Bode, potrivit Antena 3. 

Citeşte şi Bilete de tren de la CFR, mai scumpe de la 1 iulie