Controale în pieţe. La ce să fiţi atenţi când cumpăraţi carne de miel

Apropierea Paştelui înteţeşte controalele în pieţe. Inspectorii sanitar-veterinari au verificat marţi dimineaţă magazinele de carne din Hala Obor. Florentina Baciu, reprezentant al Direcţiei Sanitar-Veterinare, a făcut câteva recomandări de care trebuie să se ţină seama la achiziţionarea cărnii de miel.

RomaniaTV.net
10 apr. 2012, 07:52
Controale în pieţe. La ce să fiţi atenţi când cumpăraţi carne de miel

Inspectorii au sosit în piaţă la ora 9.00, iar scopul lor a fost cel de a verifica standardele de calitate a mărfurilor expuse. Florentina Baciu, reprezentant al Direcţiei Sanitar-Veterinare, a declarat, pentru România TV: „Se verifică modul de recepţionare al produselor alimentare de origine animală şi non-animală. Există comisii mixte, formate din Inspectori ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, Garda Financiară, inspectorii de la Investigarea Fraudelor, SANEPID, OPC şi Ministerul Agriculturii”.

Ea a făcut şi câteva recomandări pentru consumatori: „Trebuie să fie foarte atenţi să-şi achiziţioneze produse numai din unităţi autorizate, înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, să fie foarte atenţi la eticheta produsului, la termenul de valabilitate. Să cumpere din spaţii cu frig, iar în ceea ce priveşte carnea de miel să fie atenţi la marca de sănătate. Trebuie să ştie, carnea de miel are un miros înţepător, slab-amoniacal, picioarele se termină cu ongloane, grăsimea este albă, tare, sfărâmicioasă, iar la cap, mielul nu prezintă canini, incisivi, prezintă un burelete incisiv„.