Controale la metrou şi în mijloacele de transport de suprafaţă după ce Bucureştiul a intrat în scenariul roşu

Bucureştiul a intrat de marţi în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Purtarea măştilor de protecţie a devenit obligatorie în toate spaţiile închise şi deschise. Pentru a se asigura că sunt respectate, poliţişti şi jandarmi fac verificări la metrou şi în mijloacele de transport de suprafaţă. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 08:14

Poliția Capitalei, împreună cu Jandarmeria, acționează la intrările în stațiile de metrou, în zona căilor de acces, peroane și garnituri de tren, pentru a se asigura că sunt respectate prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Zilnic sunt verificate peste 1.000 de mijloace de transport în comun, atât de suprafață, cât și de subteran, a anunţat Poliţia Capitalei.

 

„În contextul evoluției pandemiei de COVID-19, pentru respectarea recomandărilor de prevenție și în vederea limitării riscului de răspândire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe parcursul călătoriei cu metroul și urmare a acțiunilor comune de cooperare cu reprezentanții Poliției pentru Transport Public, ISUB-IF și ai firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou, începând cu data de 20.10.2020 s-au dispus și respectiv s-au reiterat o serie de măsuri pentru prevenirea supraaglomerărilor, după cum urmează:
– personalul Metrorex cu atribuții în supravegherea accesului în stații, personalul de conducere a trenului, precum și alt personal Metrorex au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a stațiilor. Pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumați în vederea păstrării distanței fizice. În vederea luării de măsuri operative, posibilele situații de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societății și Poliției Metrou.
– personalul Metrorex are sarcini de îndrumare și informare a publicului călător prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și de atenționare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanțarea și de a purta corect masca de protecție. În sprijinul publicului călător, în vederea îndrumării și limitării situațiilor de supraaglomerare, acționează și cadre ale Poliției Metrou, alte forțe de ordine publică și personal al firmelor de pază ce efectuează serviciul în metrou.
– în cazul în care apar situații ce implică urgențe medicale în trenurile de metrou, personalul medical ce efectuează intervenția va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite. Personalul de pază, împreună cu Poliția Metrou și cu alte forțe de ordine publică, precum și salvatorii Metrorex vor asigura protecția zonei de intervenție.
– personalul de pază, susținut de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita, după caz, accesul publicului călător în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării.
– personalul Metrorex va sprijini Poliția Metrou, ce asigură acțiuni de patrulare în stațiile de metrou și intervenții punctuale împreună cu Jandarmeria, ISU și alte organe de ordine publică abilitate, în funcție de situația din teren”, se arată într-un comunicat de presă al Metrorex.

 

 

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu pentru 14 zile

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti a anunţat, luni, noi măsuri de restricţie după ce rata de infectare a ajuns la 3,1 la mia de locuitori.

  • Începând cu 20 octombrie, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.
  • De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • Organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • Şcolile îşi vor desfăşura cursurile în online.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de Direcțiile de Sănătate Publică, se menţine peste 3 la nivelul Municipiului București de două zile.

Citeşte şi: Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.


loading...