Conturile Primăriei Capitalei ar putea fi blocate din cauza unor despăgubiri de 165 de milioane de euro

Soţii Costanda au obţinut o decizie executorie la Curtea de Apel prin care trebuie să primească în jur de 165 de milioane de euro despăgubiri în urma litigiului privind Parcul Bordei. 

07 nov. 2013, 16:38
Conturile Primăriei Capitalei ar putea fi blocate din cauza unor despăgubiri de 165 de milioane de euro

Conturile Primăriei Capitalei ar putea fi blocate începând din cursul zilei de vineri, după ce familia Constanda a câştigat un litigiu privind terenul din Parcul Bordei. Potrivit sentinţei, Primăria trebuie sa plătească 120 de milioane de euro la care se adaugă penalităţi, potrivit România TV.

Citeşte şi Costică Costanda nu s-a înţeles cu primăria Capitalei pe Parcul Bordei

Cu toate acestea, pentru a face recurs, conducerea Capitalei trebuie să plătească o taxă de 20 de milioane de euro, bani care nu au fost introduşi în buget. Dacă Primăria pierde procesul, Sorin Oprescu a declarat că se va întoarce împotriva consilierilor care nu au vrut să semneze pentru acordarea PUZ-ului privind terenul primit de Costică Constanda în Satul Francez, în schimbul terenului din Parcul Bordei.

Procesul dintre Constanda şi Capitală a început în anul 2010, atunci când omul de afaceri a dat în judecată Primăria Bucureştiului şi a cerut daune de 200 de milioane de euro după ce nu i s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal în zona în care a primit teren, iar proiectele sale imobiliare nu s-au materializat. Afaceristul a intrat în posesia Satului Francez dupa ce fostul primar Adriean Videanu a negociat preluarea terenurilor din Parcul Bordei deţinute de Constanda. Potrivit planului de afaceri se prevedea ridicarea mai multor clădiri rezidenţiale. Mai mult, el a vândut o parte din terenul obţinut unei firme din Grecia, promiţându-le că PUZ-ul va fi aprobat rapid, lucru care nu s-a întâmplat.

Citeşte şi Astăzi este ultima zi în care se mai aprobă PUZ-uri iniţiate de investitori privaţi