Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate din cauza datoriei faţă de Constanda. Firea: A fost depus dosarul de executare silită

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost informată, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018. ”În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate”, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 13:27
Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate din cauza datoriei faţă de Constanda. Firea: A fost depus dosarul de executare silită

„Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată astăzi, 07 august, prin  adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului Bucureşti, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul Bucureşti prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, anunţat, vineri, Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă. 

În prezent, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate. 

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importantă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţa definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţata în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim”, a declarat Firea, citată în comunicatul de presă.

Primarul general a reamintit că municipiul Bucureşti trebuie să-i plătească lui Costică Costandă 115 milioane euro şi că proiectul privind darea în plată a unei suprafeţe de 15.000 metri pătraţi din Satul Francez către Maria şi Costică Constanda a fost respins de patru ori de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Dacă proiectul ar fi fost aprobat, datoria s-ar fi redus cu 40%, potrivit edilului.

Citeşte şi: Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez către Costică Constanda, respins pentru a patra oară de CGMB

„Deşi am luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare şi am făcut deja plăţi eşalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situaţia în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului Bucureşti. Pentru a ieşi din această situaţie de criză, voi supune din nou aprobării CGMB, în următoarea şedinţa, un proiect de hotărâre care să remedieze această problema”, mai anunţă Firea.