Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez către Costică Constanda, respins pentru a patra oară de CGMB

Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez, având în vedere obligaţiile către Maria şi Costică Constanda, a fost respins, marţi, pentru a patra oară de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), informează Agerpres. S-au înregistrat 26 de voturi "pentru" şi zece abţineri, însă pentru a fi adoptat proiectul era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul total (51) al consilierilor municipali în funcţie.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 12:01
Proiectul privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez către Costică Constanda, respins pentru a patra oară de CGMB

În forma propusă spre adoptarea CGMB marţea aceasta proiectul a fost însoţit şi de un raport de evaluare privind partea din Satul Francez ce urma să fie dată în plată. Proiectul stipula că se însuşeşte acest raport de evaluare.

În plus, proiectul a cuprins şi un amendament ce a fost adoptat de consilierii generali în şedinţa CGMB de marţi care adăuga prevederi conform cărora această dare în plată se aprobă sub condiţia încetării de către creditori până la data de 31 decembrie 2020 a oricăror acte de executare silită făcute în baza titlurilor executorii.

Propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez pentru a scăpa de executarea silită pentru suma de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă, nu a trecut la vot în şedinţa Consiliului General al Municipiului București din 15, 29 şi 30 iulie.

Consilierii din opoziție au declarat că nu pot vota proiectul în lipsa unui raport de evaluare care să arate cât valorează terenul, care lipsește din proiectul de hotărâre.

Primarul Gabriela Firea a avertizat că în cazul în care proiectul nu este aprobat conturile Primăriei vor fi blocate.

„Vreau să informez toţi cetăţenii României şi în special să-i informez pe Bucureşteni, că este vorba de nişte păcate pe care noi le tragem acum, dar ele datează de acum 16 ani. Nu este vina noastră că trebuie să plătim urgent 115 milioane de euro familiei Costanda, care se consiferă nedreptăţită de minicipiul Bucureşti, de Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei trebuie să-i plătească 115 milioane de euro omului de afaceri Costică Constanda după ce schimbul de terenuri care privea Parcul Bordei, proprietatea acestuia, și Satul Francez, proprietatea municipalității, a eșuat deoarece Consiliul General nu a aprobat proiectul imobiliar cerut de Constanda, iar acesta s-a adresat instanței și a avut câștig de cauză.