Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate pentru investiţii. Nicuşor Dan: „Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an”

Conturile Primăriei Municipiului Bucureşti sunt blocate şi nu se pot face investiţii din cauza datoriilor de trei miliarde de lei. Avertismentul a fost lansat de primarul general Nicuşor Dan, care s-a întâlnit marţi cu ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pentru a discuta despre problema datoriilor.

30 dec. 2020, 09:27
Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate pentru investiţii. Nicuşor Dan: „Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an”

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate pentru investiţii. Primarul general Nicuşor Dan a cerut ajutorul ministrului Finanţelor pentru a creştere gradul de îndatorare al municipalităţii, în aşa fel încât să poată fi făcute şi investiţii.

„Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei. Asta înseamnă trei sferturi din bugetul pe un an. Am avut îngăduinţa Ministerului de Finanţe care ne-a compensat pe termie 300 de milioane de lei. Am avut îngăduinţa marii majorităţi a creditorilor care ne-au eşalonat plăţile. Conturile noastre sunt încă blocate pentru investiţii”, a declarat primarul Nicuşor Dan, la postul B1 TV, conform Agerpres.

Citeşte şi: România s-a împrumutat în 2020 aproape 14 miliarde de euro! Mai mult decat TOATĂ averea lui Roman Abramovici sau Lakshmi Mittal

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate pentru investiţii. Soluţia lui Nicuşor Dan: să ridicăm nivelul de îndatorare

„Am făcut o vizită la ministrul de Finanţe şi modul în care am dori să rezolvăm această situaţie, care e un blocaj, este să asumăm pentru 2021 că din banii pe care îi primim de la bugetul naţional şi banii pe care îi colectăm noi din diverse taxe să acoperim cheltuielile de funcţionare şi datoriile curente.

Cu acceptul Ministerului de Finanţe, să ridicăm nivelul de îndatorare. Avem un mare avantaj, că suntem puţin îndatoraţi pe termen mediu şi lung în comparaţie cu oraşele occidentale. Deci ne putem împrumuta, dacă ne dă voie Ministerul de Finanţe. Domnul ministru Alexandru Nazare mi-a spus să fac solicitările în scris ca departamentele ministerului să dea un punct de vedere”, a mai spus edilul Nicuşor Dan, conform sursei citate.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern importantă. Miercuri se adoptă ordonanţa „austerităţii” DOCUMENT

Investiţiile blocate în Bucureşti din cauza datoriilor

Printre investiţiile blocate din cauza acestei situaţii, primarul general Nicuşor Dan s-a referit la lucrările de extindere din Prelungirea Ghencea sau cele de la staţia de la Glina.

Edilul Capitalei a declarat că suma pentru care sunt blocate conturile pe investiţii este de 40 milioane lei.

„40 de milioane de lei nu este o sumă aşa de mare la nivelul bugetului Bucureştiului. Noi primim cam 260 – 280 milioane lei de la Guvern, în fiecare lună, din care dăm 60 milioane lei la transportul public, dăm 60 de milioane lei la termie, mai dăm 70 milioane lei la salarii, mai dăm vreo 40 milioane lei ajutoare sociale pe care am asumat că le plătim, mai sunt alte cheltuieli şi nu rămânem cu mare lucru”, a mai explicat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: ”O bătaie de joc la adresa cetățenilor. Totul scump și de proastă calitate”


loading...
Partenerii noștri