Convoiul trimis de Moscova la Lugansk s-a întors în Rusia

Convoiul rus care a transportat vineri ajutoare umanitare în estul Ucrainei fără permisiunea guvernului de la Kiev a revenit sâmbătă în Rusia, a anunţat direcţia vamală a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB), informaţia fiind confirmată şi de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

RomaniaTV.net
23 aug. 2014, 08:08
Convoiul trimis de Moscova la Lugansk s-a întors în Rusia

„Coloana convoiului umanitar, după ce a lăsat încărcătura în Lugansk, a revenit pe teritoriul Rusiei. Primele vehicule au intrat deja pe la postul de control (rus) Doneţk”, a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt regional al direcţiei vamale, Nicolai Siniţin.

Surse ale Serviciului Vamal au relatat că 34 de camioane au îndeplinit deja formalităţile vamale şi că se aşteaptă ca restul convoiului, din care fac parte 262 de camioane, să încheie aceste formalităţi în următoarele ore.

Observatorii OSCE au confirmat revenirea în Rusia a primelor camioane din controversatul convoi umanitar rus care a ajuns vineri seară în Lugansk, bastion al rebelilor proruşi din estul Ucrainei.

Câteva camioane au ajuns deja în Rusia, a declarat pentru agenţia franceză de presă Paul Picard, şeful misiunii de observatori aflat la postul de frontieră ruso-ucrainean, cunoscut sub numele de Doneţk, dar nu a precizat câte camioane au ajuns deja pe teritoriul rus.

Reuters comentează că revenirea camioanelor în Rusia ar putea contribui într-o oarecare măsură la reducerea tensiunilor în regiune, pe fondul sosirii la Kiev a cancelarului german Angela Merkel, care va discuta cu autorităţile ucrainene despre modalităţile de a pune capăt crizei.