Coordonatorul PNRR nu a ținut cont de interdicția premierului și a plecat în concediu. Violeta Alexandru: Mă îndoiesc că Ghinea știa de acest lucru

Nicolae Toderaș, coordonatorul tehnic al PNRR, nu a ținut cont de ceea ce a spus premierul și a plecat în concediu.

16 iun. 2021, 11:57
Coordonatorul PNRR nu a ținut cont de interdicția premierului și a plecat în concediu. Violeta Alexandru: Mă îndoiesc că Ghinea știa de acest lucru

Florin Cîțu spusese, în urmă cu câteva zile, că nimeni nu va avea liber până când Planul Național de Redresare și Reziliență nu va fi finalizat și aprobat. Violeta Alexandru, lider PNL București, a spus că PNRR e „o ocazie bună să se fi testat folosirea indicatorilor de performanţă în administraţie”, lucru pe care oamenii îl aşteaptă de la actuala guvernare.

Nicolae Toderaş, coordonatorul tehnic al PNRR a plecat în concediu, la doar câteva zile după ce premierul a interzis expres acest lucru, potrivit newsweek. Cererea de concediu a fost aprobată în 14 iunie, la trei zile de la interdicţia anunţată de premier. Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, spune că este extrem de comună această atitudine în administraţie.

„Eu aş fi spus: Pleci în concediu, nu după ce trimiţi documentul, ci după ce primeşti răspunsul şi vezi că e totul bine. Cunosc această atitudine din administraţie despre care vorbeşte şi articolul. De făcut fac/scriu, produc documente dar nu sunt obişnuiţi să fie evaluaţi, să se vadă public care este rezultatul muncii (…) Aceasta nu e muncă orientată spre performanţă. De aceea, PNRR mi se părea o ocazie bună să se fi testat folosirea indicatorilor de performanţă în administraţia publică. Cu ţinte clare de atins. De acum până se termină de coordonat proiectele din PNRR. Evaluarea se face la rezultat validat. Nu după principiul – eu am dat mai departe (nici nu ştiu ce se mai întâmplă). Acei funcţionari care ating rezultate trebuie să fie cunoscuţi iar evoluţia lor în funcţia publică ar trebui să nu aibă nicio legătură cu vreun criteriu politic. Oamenii aşteaptă de la noi inclusiv o schimbare de atitudine în administraţie. De la cine altcineva să aibă oamenii aşteptări că reformează administraţia? De la PSD? Nu cred”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„Mă îndoiesc, uitându-mă la toate aprobările pe cererea de concediu, că Ministrul Ghinea ştia personal de acest concediu al coordonatorului tehnic PNRR. Cu atât mai puţin PM. Asta nu mă linişteşte. Administraţia trebuie să fie condusă. Trebuie să i se dea obiective clare de atins şi măsurate evoluţiile”, a mai scris aceasta. Vineri, premierul Florin Cîţu a atras atenţia celor care lucrează la Planul de Redresare şi Rezilienţă că nu pot pleca în concediu până când PNRR nu va fi aprobat, iar cineva tratează Planul cu superficialitate, pleacă acasă.

Citește și Florin Cîţu, mesaj tranşant către funcţionarii care lucrează la PNRR. „Nimeni nu pleacă în concediu. Dacă vom avea probleme, pleacă acasă”


loading...