Florin Cîţu, mesaj tranşant către funcţionarii care lucrează la PNRR. „Nimeni nu pleacă în concediu. Dacă vom avea probleme, pleacă acasă”

Premierul Florin Cîţu a reiterat, vineri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost respins şi le-a transmis funcţionarilor care lucrează la elaborarea acestuia că nu pot pleca în concediu.

11 iun. 2021, 17:13
Florin Cîţu, mesaj tranşant către funcţionarii care lucrează la PNRR. „Nimeni nu pleacă în concediu. Dacă vom avea probleme, pleacă acasă”

Aflat într-o vizită la Zalău, Florin Cîţu a ţinut că aducă clarificări despre PNRR, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind observaţiile critice ale Comisiei Europene.

„Încă de la prima oră, de fapt încă de ieri am văzut mai multe ştiri false. Am spus că nu a fost respins PNRR şi nu a fost retrimis PNRR. E o ştire falsă, înainte de a veni Comisia Europeană cu precizări

Nu pierdem aceşti bani. 29,2 miliarde de euro. Îi vom lua pe toţi. Avem proiecte de investiţii care vor fi terminate până în 2026. Infrastructură, spitale, România Educată, fond de dezvoltare pentru UAT. În acest moment suntem într-o procedură firească în care sunt toate ţările UE. Avem acest schimb. CE face observaţii, noi le răspundem. Aici suntem în acest moment”, a anunţat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, replică pentru Cristian Ghinea: Ce demisii ceri tu? Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: PLEACĂ ACASĂ!

Florin Cîţu, somaţie către funcţionarii responsabili cu PNRR. „Dacă din cauza tratării superficiale vom avea probleme cu adoptarea PNRR, pleacă acasă toţi”

„Mare, mare, mare atenţie. Nu pleacă nimeni acasă şi dacă din cauza tratării superficiale vom avea probleme cu adoptarea PNRR, pleacă acasă toţi”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre PNRR. „Trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare atenţie”

„Avem un mesaj foarte clar pentru toţi cei care lucrează la PNRR. Cei care lucrează în administraţia publică. Mă refer la funcţionarii din administraţia publică.

Trebuie să ştiţi că nu puteţi să mergeţi în concediu până nu avem acest PNRR aprobat. Toţi românii îşi pun speranţe şi avem nevoie de aceşti bani. E responsabilitatea noastră să avem cel mai bun PNRR.

De aceea, trebuie să luaţi toate observaţiile Comisiei Europene şi să le trataţi cu mare atenţie. Dacă cumva din cauza unei tratări superficiale a acestor observaţii de către un funcţionar sau la alt nivel din adminsitraţia publică, vă garantez că acea persoană pleacă acasă. Nu ne jucăm cu aşa ceva!”, a mai precizat premierul.

„Nimeni nu pleacă acasă, în concediu până nu avem acest PNRR. Lucrurile sunt foarte clare. Sunt 29,2 miliarde de euro. Am negociat principiile cu Comisia Europeană. Trebuie să luăm aceşti bani. Trebuie să luăm aceşti bani ca să ne dezvoltăm”, a adăugat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, atenţionare despre PNRR: „Administraţia publică din România nu are cea mai bună reputaţie când vine vorba de atenţie şi profesionalism”

Întrebat despre observaţiile făcute de Comisia Europeană, Florin Cîţu a explicat că este vorba şi despre solicitări de informaţii suplimentare.

„Sunt mai multe observaţii. Sunt pe capitole. Unele sunt observaţii, alte sunt solicitări de informaţii suplimentare. Poate că nu am fost foarte clari. De aceea am făcut acea atenţionare către toţi funcţionarii din administraţia publică, în special la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care de fiecare dată când au avut nevoie de susţinere cu acea plată suplimentară pentru că lucrează pe fonduri europene, am fost de acord.

E nevoie de clarificări. PNRR este un program diferit. Nu este un program similar celor pe fonduri europene. Aici lucrurile sunt foarte clare din partea Comisiei. Avem borne foarte clare. Proiectele trebuie să fie gata până în 2026 şi aici e nevoie de clarificări. Să arătăm că sunt mature.

E normal ceea ce face CE, dar în acelaşi timp şi noi trebuie să fim mult mai atenţi. Administraţia publică din România nu are cea mai bună reputaţie când vine vorba de atenţie şi profesionalism. De aceea am avut în ultimii ani doar câteva exemple pozitive”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Stelian Tănase, despre criticile CE pe PNRR: Guvernul României s-a făcut de kko. Pare un Guvern de hahalere incapabil să treacă cel mai simplu examen

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este de părere că „ar fi fost cu totul uimitor ca CE să nu aibă observații la PNRR”. Ministrul USR reclamă „opoziție isterică a PSD”. „In loc sa ne vedem de treaba stam sa raspundem la tampenii lansate de Ciolacu si de PSD”, a declarat Cristian Ghinea, pentru Hotnews.ro.

„Pentru ministerul pe care îl conduc e ceva banal să aibă observații tehnice. Da, e o neconcordanță pe care o vom corecta. Nu înseamnă că cineva e incompetent. Sunt 240 de anexe la PNRR”, a explicat Cristian Ghinea, la Hotnews.ro.

Citeşte şi: Cristian Ghinea acuză PSD de fake news despre PNRR: Cineva trebuie să fie responsabil si pentru aceste lături și rahat lansate în spațiul public