Florin Cîţu, somaţie către funcţionarii responsabili cu PNRR: „Dacă din cauza tratării superficiale vom avea probleme cu adoptarea PNRR, pleacă acasă toţi”

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri că funcționarii care tratează superficial observațiile critice ale Comisiei Europene legate de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ”pleacă acasă”.

11 iun. 2021, 17:55
Florin Cîţu, somaţie către funcţionarii responsabili cu PNRR: „Dacă din cauza tratării superficiale vom avea probleme cu adoptarea PNRR, pleacă acasă toţi”

Florin Cîțu a mai spus că nici un funcționar care are PNRR printre atribuții nu va pleca în concendiu până când PNRR nu va fi aprobat.

Declarațiile lui Cîțu au venit după ce în presă au apărut zeci de pagini de observații critice ale Comisiei Europene la adresa PNRR, mai ales în privința standardelor de cost, dar și a justificării unora dintre proiectele propuse de România.

„Am un avertisment pentru toți angajații din administrația publică: nu puteți merge în concediu până nu avem PNRR aprobat. Tratați cu mare, mare atenție. Dacă cumva din cauza unei tratări superficiale a unor observații (PNRR nu e aprobat – n.red.), vă garantez că acele persoane pleacă acasă”, a spus Cîțu vineri la Zalău.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre PNRR. „Nu a fost respins. Nimeni nu pleacă în concediu”

Aflat într-o vizită la Zalău, Florin Cîţu a ţinut că aducă clarificări despre PNRR, după ce în spaţiul public au apărut informaţii privind observaţiile critice ale Comisiei Europene.

„Încă de la prima oră, de fapt încă de ieri am văzut mai multe ştiri false. Am spus că nu a fost respins PNRR şi nu a fost retrimis PNRR. E o ştire falsă, înainte de a veni Comisia Europeană cu precizări

Nu pierdem aceşti bani. 29,2 miliarde de euro. Îi vom lua pe toţi. Avem proiecte de investiţii care vor fi terminate până în 2026. Infrastructură, spitale, România Educată, fond de dezvoltare pentru UAT. În acest moment suntem într-o procedură firească în care sunt toate ţările UE. Avem acest schimb. CE face observaţii, noi le răspundem. Aici suntem în acest moment”, a anunţat Florin Cîţu.


loading...