Copac căzut în Parcul Kiseleff. Fiica cântăreţului Matteo, rănită. Alertă meteo de vreme severă în Bucureşti. Când vin furtunile

Alertă într-un parc din sectorul 1. Un copac a căzut peste copilul cântăreţului Matteo şi peste bona acestuia, alături de care era la joacă în Parcul Kiseleff.

06 iul. 2022, 12:15
Copac căzut în Parcul Kiseleff. Fiica cântăreţului Matteo, rănită. Alertă meteo de vreme severă în Bucureşti. Când vin furtunile

Un copac putred s-a rupt şi a căzut peste fetiţa cântăreţului Matteo în Parcul Kiseleff.

Copac căzut peste fetiţa cântăreţului Matteo în Parcul Kiseleff. Alertă meteo de vreme severă în Bucureşti. Când vin furtunile

„Noi am fost sunaţi de către bonă. Ne-am îndreptat foarte repede către parc. Nu au fost rănite, ci foarte puţin zgâriate, însă au trăit o sperietură „frumoasă”. Pur şi simplu s-a desprins acel copac, cu rădăcină cu tot şi a căzut peste banca pe care ele se jucau. Au apucat să alerge din zona respectivă. Au fost zgâriate şi nu a fost o situaţie tocmai plăcută”, a povestit mama fetiţei la România TV.

„Când am ajuns în parc mă aşteptam că a căzut o creangă, nu mă aşteptam la un copac cu totul. Mă gândesc că ar trebui luate măsuri astfel încât să poată fi prevenite astfel de situaţii. Aseară abia ne-am liniştit după şocul pe care l-am trăit. (…) Singurul lucru pe care ni-l dorim este să putem fi liniştiţi în momentul în care ne trimitem copilul în parc, mergem cu el în parc. Să nu stăm stresaţi că se pot produce tragedii.

Fetiţa este la vârsta la care nu înţelege pericolele neapărat. S-a speriat pe moment crezând că a făcut ea un rău de a căzut copacul respectiv. Este la vârsta la care nu precepe încă riscurile”, a povestit mama fetiţei.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Imagini dezolante din parcul Kiseleff la un an de când Clotilde Armand a preluat Primăria Sectorului 1. Nu există toalete funcţionale, aleile sunt nemăturate, iar băncile sunt pline de găinaţ

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru Bucureşti. În cursul zilei de miercuri vremea va fi caniculară, dar spre seară vremea se strică. Vor fi ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vijelii până joi la prânz.

„Vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă în jurul a 35 de grade, disconfortul termic ridicat, iar indicele
temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Începând de după-amiază va crește
probabilitatea pentru înnorări accentuate, intensificări ale vântului, vijelii și, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și al dimineții de joi, pentru descărcări electrice și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în medie de 10…15 l/mp; în unele cartiere se pot depăși 30…35 l/mp. În cursul nopții de miercuri spre joi, temperatura minimă va fi de 18…20 de grade”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Alertă meteo cod portocaliu de ploi şi vijelii în Bucureşti şi în mai multe judeţe după caniculă