COPACI doborâţi şi acoperişuri smulse de de vântul puternic VIDEO

Primele probleme grave după schimbarea radicală a vremii: Mai multi copaci au fost pusi la pamant de vijelie în Brașov, tot acolo câteva acoperișuri au fost smulse de vant. Pompierii au transmis un apel de ultimă oră și le cer oamenilor să stea în case

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 09:58
COPACI doborâţi şi acoperişuri smulse de de vântul puternic VIDEO

Pompierii din judeţul Braşov intervin, duminică, pentru degajarea mai multor copaci care au căzut pe carosabil, dar şi pentru a îndepărta elemente desprinse de pe acoperişuri. Din cauza vântului puternic, autorităţile sfătuiesc cetăţenii să rămână în spaţii închise care să le asigure protecţia.

Potrivit ISU Braşov, pompierii intervin pentru îndepărtarea unei băcăţi de tablă care stă să cadă de pe clădirea în care funcţionează Trezoreria Braşov.

De asemenea, se intervine pe strada Prunului din municipiul Braşov pentru îndepărtarea unor elemente de la acoperiţul unui bloc, desprinse de vântul puternic.

În plus, sunt în desfăşurare mai multe intervenţii pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Teliu, Hărman, dar şi pe DN 73 A, între Predeal şi Râşnov, şi pe DN 73 F, între Moieciu de Jos şi Moieciu de Sus.

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spaţiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Vă recomandăm să rămâneţi în spaţii închise care să asigure protecţia”, au transmis reprezentanţii ISU Braşov.

La multe dintre intervenţii s-au deplasat şi echipe ale Electrica, întrucât s-au rupt firele de curent.

Judeţul Braşov este, duminică, sub cod galben de vânt puternic cu rafale care pot atinge 70 de kilometri la oră în zonele joase şi 90 de kilometri la oră în zonele montane.