Copii de 5 ani, antrenaţi să fie ucigaşi. Imagini tulburătoare

Imagini cu copii apărute pe site-urile grupărilor teroriste au îngrozit lumea. 

RomaniaTV.net
18 nov. 2012, 14:24
Copii de 5 ani, antrenaţi să fie ucigaşi. Imagini tulburătoare

Copii în vârstă de doar cinci ani sunt antrenaţi să ucidă cu pistoale şi mitraliere AK-47, potrivit unei înregistrări video realizate într-o tabără de antrenament a reţelei Al-Qaida din Waziristanul de Nord, la graniţa Pakistanului cu Afganistanul, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Mulţi dintre ei sunt copiii unor „martiri” ai organizaţiei teroriste, care urmează aceeaşi cale mortală ca taţii lor. Ei sunt îndoctrinaţi în privinţa jihadului împotriva Occidentului şi devin atacatori sinucigaşi.

Înregistrarea a fost postată pe un site secret al Al-Qaida şi preluate de Partidul Islamic din Turkistan, ce antrenează combatanţi care să lupte alături de talibani în Afganistan.

Gruparea armată ar fi responsabilă de peste 200 de acte de terorism în întreaga lume, în ultimii 20 de ani.

„Aceasta este a patra grupare insurgentă islamistă în ultimele săptămâni legată de antrenarea unor copii pentru câmpul de luptă. Grupări din Siria şi Somalia ar antrena, de asemenea, copii”, potrivit expertului în terorism Neil Doyle.

„Aceşti copii duc o existenţă foarte tristă. Există tot mai multe dovezi că ei sunt obligaţi să facă acest lucru”, a adăugat el.