Copiii Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie, își plâng mama pe treptele Prefecturii! ”Vor să o vadă”

Moartea Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care a fost lăsată de medici să agonizeze până la ultima suflare pe un pat de spital din Botoșani nu a fost trecută cu vederea de români. Vineri, la patru săptămâni de la decesul femeii, oameni din toată țara s-au strâns în fața Prefecturii Botoșani pentru a le fi alături copiilor, dar și soțului tinerei care sunt în continuare sfâșiați de durere.

16 sept. 2023, 22:27
Copiii Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie, își plâng mama pe treptele Prefecturii! ”Vor să o vadă”
Copiii Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie, își plâng mama pe treptele Prefecturii!

Copiii Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie, își plâng mama pe treptele Prefecturii! Alexandra care pe data de 11 septembrie trebuia să împlinească vârsta de 26 de ani a fost plânsă cu amar de familia, prietenii, dar și de toți cei care s-au strâns în fața instituției să ceară dreptate pentru ea.

Citește și Imaginile durerii la Botoșani, în ziua în care Alexandra Ivanov ar fi împlinit 26 de ani. Fetița ei, îmbrăcată cu un tricou cu mesajul „Nu am aer”, a îmbrățișat cu dor afișul cu poza mamei sale

Copiii Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie, își plâng mama pe treptele Prefecturii!

“Cuvintele sunt de prisos, momentele astea. Copiii singuri se cer să vină aici la mama lor. Au început să înțeleagă. E fericire sufletească, că nu ne asteptam să se adapteze cumva cu gândul ăsta, poate nu realizează. Ei au o bucurie că vin și o văd, poza ei, asta e bucuria lor. Nu știu dacă conștientizează sau nu, dar cumva ne mulțumește că nu au reacționat altfel. Cel mai mic e cu bunica. Speram să fie bine în continuare, să ne ajute Dumnezeu să trecem. Vom continua până când se va lua minimul de măsuri: arest preventiv, ceva, să se vadă ceva. Până nu se vor lua măsuri nu ne vom opri”, a declarat Vlad Miron, fratele Alexandrei.

Impresionată sfârșitul tragic al Alexandrei, Elena Maxim, o tânără mămică din Iași, a mers împreună cu bebelușul său pentru a aprinde o lumânare în memoria prietenei sale.

Am fost prietenă cu ea, de asta vin. Pe 23 se fac și cele 40 de zile de când nu mai este. N-am cuvinte. Îmi doresc sa se întâmple ceea ce-și dorește toată lumea. Mi-aș dori să se facă dreptate și ca medicul care a lăsat-o să sufere atâta timp să nu mai profeseze. Poate a avut cazuri în care s-a comportat cum trebuie. Nu neg asta. Dar faptul că a dormit, a stat în camera aceea fără să intervină, e absolut revoltător. Era o fire foarte veselă, prietenoasă, își iubea copiii, îi educa foarte frumos. M-am văzut cu ea cu o săptămâna înainte să se întâmple, mă uitam ce frumos comunică cu fata ei cea mare. Își dorea familie mare, își dorea să aibă mulți copii și sa fie toți veseli, cu toate că nu era bogată, avuții. Bogăția ei era familia și erau minunati cu toții”, a spus Elena Maxim.

Citește și „Eu sunt Alexandra” s-a transformat în „Sprijin pentru Alexandra”. Românii sunt rugaţi să ajute familia tinerei moarte cu zile în maternitaea din Botoşani