Copiii din România şi Bulgaria, cei mai supuşi riscului de sărăcie din Europa

Publicat: Joi, 05 Martie 2020 11:15 // Actualizat: Joi, 05 Martie 2020 11:15 // Sursa: romaniatv.net

În anul 2018, copiii erau grupul de vârstă cu cel mai mare risc de sărăcie şi excluziune socială în aproximativ jumătate din statele membre ale Uniunii Europene, procentul variază de la  13,1% în Slovenia şi 13,2% în Cehia, la 38,1% în România şi 33,7% în Bulgaria, conform datelor prezentate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În anul 2018, conform datelor Eurostat, 23,4% din copiii din Uniunea Europeană erau supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială, comparativ cu 22,1% din adulţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani, şi 18,4% din vârstnici, în vârstă de peste 65 de ani.

Citeşte şi: ALOCATII 2020, veste bună pentru toţi copiii din România. OUG votată pe repede înainte în Parlament. De când se dublează

Persoanele supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială îndeplinesc cel puţin una din următoarele trei condiţii: se confruntă cu riscul sărăciei după transferurile sociale, se confruntă cu lipsuri materiale grave sau locuiesc în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută.

Cele mai mari diferenţe între procentul copiilor supuşi riscului de sărăcie şi populaţia totală au fost înregistrate în Franţa, România şi Slovacia, unde procentul a fost cu mai mult de cinci puncte procentuale mai ridicat la copii faţă de totalul populaţiei. În acelaşi timp, procentul copiilor supuşi riscului de sărăcie sau excluziunea socială a fost sub cel al populaţiei totale, cu mai mult de cinci puncte procentuale, în Letonia şi Estonia.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bulgaria copiii Romania sărăcie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H