Germania exclude extinderea NATO spre est, în viitorul apropiat. Anunţ important făcut de ministrul de Externe de la Berlin

Problema aderării Ucrainei la NATO nu este în prezent pe ordinea de zi. Acest lucru a fost anunțat de ministrul german de externe Annalena Baerbock, într-un interviu acordat Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

28 ian. 2022, 08:53
Germania exclude extinderea NATO spre est, în viitorul apropiat. Anunţ important făcut de ministrul de Externe de la Berlin

Annalena Baerbock a subliniat că aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică nu este luată în discuție şi nu este așteptată nicio extindere a NATO către est în viitorul apropiat. Potrivit ministrului de externe din Germania, toate țările știu despre asta, inclusiv Rusia.

Potrivit politicianului german, cel mai important subiect de discuție în prezent este situația din Donbass. „Mulți dintre ucraineni au fost separați de familiile lor de ani de zile din cauza conflictului din Donbass. Este vorba despre asta, nu despre aderarea iminentă a Ucrainei la NATO”, a spus Baerbock, pentru Westdeutsche Allgemeine Zeitung. Ea a adăugat că este mult mai important acum să se stabilească un dialog privind punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Citeşte şi CNN: Europa se va confrunta cu o catastrofă în cazul încetării livrărilor de gaz din Rusia

Anterior, şeful diplomaţiei din Germania a cerut să nu se confunde teritoriul NATO cu Ucraina, în alegerea măsurilor de răspuns la o posibilă agresiune rusă și la o escaladare militară ulterioară. Ea a ţinut să sublinieze că Alianța Nord-Atlantică este solidară cu Kievul, dar Ucraina nu face parte din organizație.

Citeşte şi EXCLUSIV Parapsihologul Lidia Fecioru, despre criza din Ucraina: „Nu va fi niciun război. Dau scris. Putin nu vrea NATO în coasta lui, vrea doar să nu pună nimeni stăpânire pe bogăţiile Ucrainei”