Copiii lui Victor Pițurcă se pun serios pe treabă! Alex și Claudia intră puternic pe piața imobiliarelor și pregătesc un proiect de milioane

Copiii lui Victor Pițurcă pătrund puternic pe zona de imobiliare, fiind gată să lanseze un ptroiect rezidențial într-o zonă importantă din București. Alexandru și Claudia dețin o firmă, care a fost înfințată anul trecut.

13 nov. 2023, 10:29
Copiii lui Victor Pițurcă se pun serios pe treabă! Alex și Claudia intră puternic pe piața imobiliarelor și pregătesc un proiect de milioane
Copiii lui Victor Pițurcă se pun serios pe treabă! Alex și Claudia intră puternic pe piața imobiliarelor și pregătesc un proiect de milioane

Alexandru Pițurcă, în vârstă de 40 de ani, împreună cu Claudia Naboiu, fiul și fiica fostului selecționer al naționalei de fotbal Victor Pițurcă, sunt implicați în planificarea un proiect rezidențial pe un teren situat în apropierea parcului Carol din Sectorul 5 al Bucureștiului. Aceștia au achiziționat terenul printr-o licitație desfășurată de fosta Întreprindere Mecanică de Utilaj Chimic București (UMUC), care a intrat în faliment conform Profit.ro.

Citește și: S-a aflat adevărul despre Floricica Dansatoarea! Femeia care a devenit virală are un nepot și mai celebru. Trapperul rupe topurile muzicale printre tineri

În primăvara anului trecut, cei doi copii ai lui Pițurcă au înființat o firmă specializată în producția de energie electrică și au participat la licitația organizată în iunie 2022 de administratorul judiciar al UMUC. Astfel, au achiziționat un teren de aproximativ 1.900 de metri pătrați la prețul de 500.000 de euro, fără TVA.

Terenul în cauză a fost sediul Uzinei Mecanice de Utilaj Chimic până în 1973, o unitate înființată în 1899 de către industriașul Paul Budich sub numele de Feld et Budich. În momentul falimentului UMUC în 2016, valoarea de piață a proprietății a fost estimată la 638.300 de euro, cu o valoare de lichidare de 481.789 de euro. După 12 licitații fără oferte, firma condusă de familia Pițurcă a fost singura care a depus o ofertă. Pe teren se află clădiri ce pot fi demolate, cu o suprafață la sol de 972 de metri pătrați. Planurile actuale ale lui Pițurcă Jr. și Claudia Naboiu vizează construirea a două blocuri cu subsol, parter și între 5 și 8 etaje. Conform estimărilor, bazate pe indicatorii urbanistici din zonă, proiectul ar putea include aproximativ 60 de apartamente.

Mihai Naboiu, soțul Claudiei, este responsabil de gestionarea afacerilor imobiliare ale familiei Pițurcă. Recent, el a fost implicat în dezvoltarea ansamblului Catedral Residence, situat în zona Palatului Parlamentului, alături de Cosmin Sztankovics, proprietarul dezvoltatorului Ideal Residence. Acest ansamblu cuprinde 130 de apartamente și două spații comerciale. Alexandru Pițurcă a fost fotbalist pe postul de atacant până în 2011, ultimul său club fiind Universitatea Craiova, în perioada în care tatăl său antrena echipa.

Tot mai mulți oameni din sport investesc pe piața rezidențială din București și împrejurimi. În cartierul Pipera din Voluntari au proiecte rezidențiale familia lui George Becali, fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir, fostul antrenor Ioan Andone, fotbalistul Florin Tănase (fost căpitan al FCSB), fosta mare sportivă Elisabeta Lipă (președinte al Federației Române de Canotaj), Eduard Stăncioiu (fost portar al echipei de fotbal CFR Cluj), fotbalistul Florin Dan (care a jucat pentru CFR Cluj și FCM Târgu Mureș), dar și omul de afaceri spaniol Francisco Rubio Garcés, fostul președinte al echipei de fotbal Numancia din Spania. Lor li se adaugă și Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai bine cotați antrenori români de fotbal, care a finalizat, recent, două proiecte cu apartamente de lux în Constanța și București.

Producătorul de utilaje pentru industria chimică, petrochimică, refinării și construcții navale UMUC a fost privatizată în 2004, când pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de Metacom Group din Constanța. Printre acționarii minoritari ai uzinei se numără și SIF Muntenia. Tot în procedura de faliment a fost vândută și fabrica UMUC de pe platforma industrială Berceni.

Citește și: Bombă în fotbal: Victor Piţurcă vrea să o preia pe Steaua! „Aducem oameni cu bani!”