Copiii unui român din Italia bolnav de cancer au făcut un gest emoționant pentru tatăl lor

Trei copii ai unui român din Italia, care suferă de cancer, au demarat un proiect de strângere de fonduri pentru tatăl lor, într-un mod inedit.

09 nov. 2022, 09:21
Copiii unui român din Italia bolnav de cancer au făcut un gest emoționant pentru tatăl lor

Un tată român, stabilit în Italia, poate spune că are cu ce să se mândrească. Copiii săi au demarat, cu ajutorul unor artiști italieni, un proiect prin care au strâns fonduri pentru tatăl lor, crae are nevoie de un transplant de măduvă osoasă, potrivit Cuoio in Diretta.

Aceștia au compus o piesă, „Banale” despre care au spus că este „Un cântec pentru a-i oferi tatălui nostru o speranță de viață”.

Arianna Moț, în vârstă de 20 de ani, și frații săi, gemenii Luca și Lucrezia, de 22 de ani, locuiesc în Staffoli, în Toscana. Au decis de comun acord să facă o strângere de fonduri pentru tatăl lor, Traian, cetățean român, în vârstă de 56 de ani, care a fost diagnosticat în aprilie cu meliom multiplu.

Bărbatul este cunoscut în Santa Croce sull’Arno, unde a locuit până de curând. După ce a divorțat de soție, bărbatul care este șofer profesionist, s-a întors în România. De Paște a mers în Italia pentru a petrece timp cu copiii lui, urmând să se angajeze la o firmă din Perugia.

Citește și: Cât de costisitor este traiul în Italia: Cât plătește lunar un român stabilit în Milano

Tot în aceeași perioadă, după ce s-a simțit rău și a fost internat în spital, a primit diagnosticul crunt. S-a întors din nou în România pentru a face chimioterapie, din banii săi, ulterior aflând că singura sa speranță de viață este un transplamt.

„Fiind cetățean român, toate tratamentele de până acum au fost în totalitate pe cheltuiala tatălui nostru, pentru că sistemul de sănătate român nu funcționează la fel ca cel italian. Am început procedurile pentru a-l determina să se stabilească în Italia și să obțină un card de sănătate, dar asta nu se va întâmpla prea repede și toate tratamentele pe care le continuă trebuie să fie plătite”, au spus cei trei frați.

Din această cauză, Lucrezia, Luca și Arianna au pornit strângerea de fonduri, după care au hotărât să adauge și un proiect muzical, susținut de agenția de comunicare „Lady Purple Sky”, în colaborare cu trei artiști: Steffy Ky, care s-a ocupat de text, cântăreața Angela Sofia, care a fost vocea piesei și Gabriele Di Sarli, inginer de sunet și producător.

„Atât Angela, cât și Gabriele s-au pus la dispoziție în mod gratuit și toate drepturile de autor ale piesei vor fi donate tatălui nostru. Încercăm acum să facem ca unii utilizatori de pe Tik Tok și alți artiști să vină cu propria lor interpretare a cântecului. Totul cu scopul de a-l răspândi cât mai mult și de a oferi astfel tatălui nostru o speranță de viață”, au adăugat cei trei copii ai bărbatului român.

Citește și: Ion, un român stabilit în Italia, nici nu concepe să se mai întoarcă vreodată în România: „Aici îți permiți să trăiești zi de zi, nu duci lipsă pentru ziua de mâine”

Aceasta este piesa compusă pentru tatăl lor: