Copil bătut de colegi, sub ochii profesorilor. Elevul s-a ales cu mâna ruptă, iar dascălii îi sfidează pe părinţi

Publicat: Joi, 19 Septembrie 2019 09:43 // Actualizat: Joi, 19 Septembrie 2019 10:19 // Sursa: romaniatv.net

Un copil de 11 ani a ajuns acasă cu mâna ruptă după ce a fost snopit în bătaie de colegi, în Şcoalam Gimnazială nr. 1 Viişoara, din Bihor. Părinții băiatului spun că fiul lor este lovit și umilit de multă vreme, dar dascălii si directorul școlii au ignorat sesizările pe care le-au făcut.

O primă sesizare scrisă a fost făcută de tatăl copilului de clasa a V-a către directorului unității de învățământ – Hover Gabor Zoltan, în data de 28 noiembrie 2018. Sesizare care a primit la acea dată numărul 1.215, dar despre care directorul nu pare a ști prea multe.

Nu vreau să declar nimic. Cunosc familia și copilul. Trebuie să verific, nu declar nimic până nu vorbesc cu cadrele didactice", a declarat directorul Hover, pentru bihon.ro.

Joia trecută, băiatul a ajuns acasă de la școală cu mâna ruptă. Din relatările copilului și ale familiei, înainte de ora de matematică, unii dintre colegi l-ar fi împins pe copil, iar un altul i-ar fi pus piedică. Astfel, elevul a căzut și și-a rupt mâna. "Fratele meu a ajuns acasă plângând de durere, cu mâna ruptă. Am fost la spital și i-au pus mâna în ghips. A doua zi am mers la școală cu el și am încercat să stăm de vorbă cu diriginta. Aceasta mi-a spus că «dacă nu e mâna ei ruptă, atunci nu o interesează». Nu a făcut nicio anchetă, nu a fost curioasă măcar să descopere de la elevi împrejurările în care s-a produs incidentul.

Din contră, ne-a sfidat, ne-a râs în față. La fel face și directorul școlii. Cu asemenea atitudine, nu ne rămâne decât să ne adresăm instanței. Am depus o sesizare anul trecut. Astăzi am scos un certificat medico-legal și urmează să formulăm o nouă plângere, ca să se ia atitudine și să se schimbe situația. Altfel, ne vom adresa instanței", a declarat şi sora majoră a copilului de 11 ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copil batut scoala elev mana rupta scandal scoala bihor scoala viisoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H