Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. Răspunsul halucinant primit de mamă de la dispecerul de la 112: „Nu vine nimeni, doamnă, să o caute prin tot oraşul”

O femeie din Galati reclamă modul în care a fost tratată de un dispecer al Ambulantei atunci când a sunat să anunte fuga si apoi disparitia fiicei sale care suferă de probleme psihice. În loc să i se facă legătura cu cei de la Politie, femeia a fost repezită de angajata Ambulantei. "Dacă ea este fugită si n-o vede nimeni, unde s-o caute Politia, doamnă?”, i-a transmis aceasta.

06 iul. 2021, 10:58
Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. Răspunsul halucinant primit de mamă de la dispecerul de la 112: „Nu vine nimeni, doamnă, să o caute prin tot oraşul”
Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. Răspunsul halucinant primit de mamă de la dispecerul de la 112

Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. UPDATE. Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a declanşat o anchetă după ce o angajată care a preluat un apel prin 112 în cazul unei minore dispărute ar fi răspuns necuviincios asistentei maternale care se ocupa de îngrijirea acesteia, a anunţat, marţi, directorul medical al instituţiei, Mihai Polinschi.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie, când minora de 16 ani, recent externată din spital, unde fusese internată la neuropsihologie pediatrică, a dispărut pe Faleza Dunării chiar de lângă asistenta maternală.

Femeia a sunat la 112 pentru a anunţa dispariţia fetei, apelul fiind direcţionat către SJA Galaţi, angajata de la dispecerat care a preluat apelul fiind acuzată de comportament necuviincios.

„Au fost mai multe apeluri, care au fost direcţionate către Serviciul de Ambulanţă. În final, fata a fost găsită de poliţişti. Evident, comportamentul persoanei de la dispecerat nu a fost normal. S-a declanşat o anchetă. Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios şi va lua măsurile care se impun”, a declarat Mihai Polinschi

Copil cu probleme psihice, dispărut în Galaţi. Răspunsul primit de mamă de la dispecerul 112

Citeşte şi Copil dat dispărut de tată, găsit de poliţişti dormind în casă. Băiatul, răpus de oboseală după ce fusese la cules de cireşeIată întreaga discuţie

„Dispecer: 112, ce urgență aveți?

Femeie: Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

Dispecer: Deci n-o mai vedeți acum, nu mai știți unde este.

Femeie: A urcat prin boscheți…

Dispecer: Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță!  A pierdut-o, extraordinar… Alo?

Femeie: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Dispecer: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

Femeie: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

Dispecer: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Femeie: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

Dispecer: Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, unde s-o caute Poliția?

Femeie: Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

Dispecer: Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?

Femeie: Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

Dispecer:  Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…”

Din fericire, fata a fost găsită la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi, acolo unde s-a dus pentru a vorbi cu paznicul pentru care făcuse o obsesie.

Referitor la comportamentul dispecerului de la Ambulanţă, nu a apărut nicio reacţie încă din partea angajatorului.

Citeşte şi Mecanism național de alertă publică care ajută la găsirea copiilor dispăruți se lansează în România. „Alertă Răpire Copil” vine în ajutorul Poliției Române