Copil de 12 ani, înecat în Mureş. Pompierii îi caută trupul

Pompierii hunedoreni caută, în apele Mureşului, pe raza localităţii hunedorene Pricaz, un băiat de 12 ani care a intrat în apă, dar nu a mai ieşit la suprafaţă.

RomaniaTV.net
14 iul. 2016, 11:37
Copil de 12 ani, înecat în Mureş. Pompierii îi caută trupul

Un copil de 12 ani s-ar fi înecat în apele râului Mureş, în zona localităţii Pricaz, după ce a intrat să facă o baie şi nu a mai ieşit la suprafaţă, ajutorul echipelor de salvare fiind solicitat de un alt minor.

”Încă nu a fost găsit copilul. Minorul se afla la scăldat împreună cu un alt grup de copii. La un moment dat, a intrat în apă şi pentru că nu a mai ieşit la suprafaţă un alt copil a sunat la 112”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Pompierii îl caută pe micuţ cu ajutorul unei bărci pneumatice. La acest moment, căutările se desfăşoară în zona în care băiatul a intrat în apă. ”Dacă nu va fi găsit, căutările vor fi extinse”, a mai precizat Dănăiaţă.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, primele informaţii arată că minorul care ar fi dispărut în apele Mureşului nu este din localitate şi posibil nici din judeţ.

”Am înţeles că băiatul era venit în vizită la o familie din zona respectivă şi a plecat la scăldat cu copii din zona respectivă, însă acestea sunt datele preliminare”, a declarat Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pompierii hunedoreni spun că în zona în care a dispărut copilul Mureşul are o adâncime de circa doi metri, iar copiii nu erau însoţiţi la scăldat de niciun adult.