Copil de 3 ani, decedat din cauza gripei. Cu ce diagnostic a fost internat, de fapt

După fenomenul morților subite în rândul tinerilor, un alt fenomen neașteptat se petrece în România, decesele pe fondul gripei. Cel mai recent caz, un copil de trei ani care a decedat în urma contractării virusului gripal. 

07 ian. 2023, 12:05
Copil de 3 ani, decedat din cauza gripei. Cu ce diagnostic a fost internat, de fapt

Vestea nefericită a fost anunțată sâmbătă dimineață, 7 ianuarie. Puștiul în vârstă de trei ani s-a stins la Brașov, din cauza gripei.

Micuțul fusese internat la Spitalul de Pediatrie din Brașov, în urmă cu trei zile, cu diagnosticul de „pneumonie gripală”. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, puștiul a fost transferat la secția de terapie intensivă (ATI).

În ciuda eforturilor medicilor, starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit, iar personalul medical nu a putut decât să constate decesul.

A fost al treilea deces de gripă, raportat în țara noastră, în sezonul rece.

 

Ce măsuri și-a asumat Ministerul Sănătății

 

În prezent, România se află în stare de alertă epidemică, stabilită de Ministerul Sănătății, condus de către Alexandru Rafila. Oficialul PSD a ținut să precizeze la România TV că acest protocol nu este echivalentul „stării de alertă” din perioada COVID.

„Starea de alertă epidemică propune managerilor de spitale măsuri specifice care să limiteze transmiterea în unitățile medicale a infecțiilor gripale sau de alte viroze respiratorii, prin utilizarea echipamentului de protecție la personalul medical și la cei care vin în contact cu pacienții, o anumită restricționare a vizitelor, pentru o anumită perioadă. De asemenea, permite anumite recomandări pentru populația generală, pentru cei care desfășoară activități în școli, universități, recomandări pentru personalul medical”, a mai explicat Rafila, pentru RTV.

Ministrul a mai explicat că nu are în plan să introducă restricțiile din perioada COVID-19 – vezi AICI declarațiile.