Un bebeluş a căzut în Lacul Herăstrău, după ce bona lui a scăpat căruciorul în apă

Un copil de 7 luni a fost scăpat de bona lui, cu tot cu cărucior, în Lacul Herăstrău, informează România TV. Din fericire, copilul a fost scos din apă de în paznic din parc. Medicii i-au acordat primele îngrijiri şi l-au transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală pentru investigaţii. 

RomaniaTV.net
15 iun. 2015, 09:47
Un bebeluş a căzut în Lacul Herăstrău, după ce bona lui a scăpat căruciorul în apă

Copilul de 7 luni a căzut în apă în jurul prânzului. Bona îl plimba cu căruciorul pe lângă Lacul Herăstrău şi l-a scăpat cu totul în apă. Incidentul a avut loc luni în zona unor restaurante din apropierea Ambasadei Chinei, copilul fiind scos din apă de un paznic.

„În orei 12 am primit un apel la numărul de urgenţă 112 prin care ni se cerea sprijin pe Şoseaua Nordului. Ni s-a semnalat faptul că un bebeluş a fost scăpat în mod accidental de către mamă în Lacul Herăstrău. NU se cunoşteau mai mulote detalii. Echipajul SMURD a găsit copilul împreună cu bona şi un agent de pază, care a reuşit să-l scoată din apă. Copilul a aspirat o cantitate mică de apă, era conştient, dar dat fiind vârsta acestuia şi complicaţiile care pot apărea, copilul a fost transportat la spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, într-o intervenţie telefonică la România TV

Bebeluşul a fost stabilizat de medicii de la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” şi a fost internat în secţia de Terapie Intensivă pentru a fi ţinut sub observaţie în următoarele 24 de ore.

„Ne-a fost adus un sugar de 7 luni în status post imersie, post inec, cu ceva apă şi în plămâni. Copilul a fost stabilizat în unitate de primiri urgenţe şi a rămas internat pe secţia de Terapie Intensivă. Vedem dacă nu apar complicaţii, probabil copilul va mai sta internat câteva zile. În 24 de ore putem să stabilim dacă merge spre bine sau nu”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”, la România TV.

La spital au ajuns şi bona şi politiştii care investigează cum s-a petrecut accidentul. Apoi, bona va merge la Poliţie pentru declaraţii.