Un copil de doi ani a ajuns la spital cu mai multe lovituri la cap. Mama l-a lăsat în grija autorităţilor

Un copil de doi ani din Arad a ajuns la spital cu mai multe leziuni pe corp. Medicii au anunţat imediat poliţia şi Protecţia Copilului. Mama sa a negat că micuţul ar fi fost agresat, însă a recunoscut că nu are timp să se ocupe de fiul său, iar în cele din urmă a acceptat să-l dea în grija unui asisten maternal. Femeia mai are alţi doi copii acasă.

RomaniaTV.net
05 dec. 2016, 20:23
Un copil de doi ani a ajuns la spital cu mai multe lovituri la cap. Mama l-a lăsat în grija autorităţilor

Băiețelul, în vârsta de doi ani, a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad, în stare destul de gravă, prezentând multiple traumatisme atât la nivelul capului și a feței, cât și pe corp. Mai mult,  acesta are cu 10 kilograme mai puțin decât ar trebui, la vârsta sa.

Mama copilului a ales să-l lase singur la spital, în grija medicilor şi a asistentelor.

Cazul a ajuns în atenția celor de la Protecția Copilului, care au început o anchetă, o echipă de la DGASPC Arad deplasându-se chiar astăzi pentru a verifica situația familială a celor implicați.

„Informatiile primare pe care le-am avut au fost ca a fost un accident casnic, adica baiatul a cazut si s-a lovit de mobila, dar, avand in vedere suspiciunile exprimate de medici am decis sa mergem si noi acolo, pe langa cei de la politie si de la primarie, sa vedem care este situatia si, bineînteles, daca se impune, se va lua o masura de protectie pentru acest copil, a spus Erika Stark, director DGASPC Arad, potrivit Libertatea.

Mama a recunoscut că nu are timp să se ocupe de toți copii, Victor mai având doi frați, spunând că ea este ocupată cu creșterea animalelor și cu treburile gospodărești, astfel că a acceptat imediat propunerea inspectorilor de a semna pentru cedarea copilului către un asistent maternal.

Cu toate acestea, femeia nu a recunoscut că baiețelul ar fi fost agresat, ea admițănd doar că Victor era, deseori, lăsat singur, nesupravegheat.